SIROVI LEŠNIK, 1kg

Sirovi lešnik
990 RSD

Opis proizvoda

Sirovi lešnik

Jezgro lešnika sadrži izuzetno visok procenat visoko kvalitetnih, lako svarljivih materija . bogat je proteinima i vitaminima B grupe, a posebno vitaminima B6 i B1. Ovi vitamini su važni za mišićnu masu i energiju, ali i za jačanje koncentracije i celokupnog nervnog sistema. Pravilan unos vitamina B, posebno B6, je bitan faktor u prevenciji depresije.

Vitamin A, koji se takodje nalazi u plodu leske, deluje povoljno na kožu, kosu, jača zube, kao i većinu untrašnjih organa, ali, najbitnije, jača imunitet organizma.

Vitamin E, još jedan od plemenitih sastojaka jezgra lešnika, održava vitalnost kože i povoljno utiče na krvne sudove, pa samim tim čuva i srce.

Vitamini K i F utiču povoljno na metabolizam, rast kose i zdravlje kože.

Ne samo da lešnik, kao i svaka biljka, ne sadrži holesterol, on čak sadrži i materije koje smanjuju nivo holesterola u organizmu. Omega 3 i Omega 6 kiseline, koje se nalaze u lešniku, na taj način održavaju vitalnost organizma i zato je njihov unos jako poželjan.

Neverovatan izvor minerala (magnezijum, fosfor, cink, bakar, gvožđe, kalcijum), lešnik je jedna od energetski najvrednijih namirnica. Pored konzumiranja jezgra, u lečenju (ali i prevenciji) od žutice, upale pluća i niskog pritiska koriste se i cvetne rese sa leske, ali i kora i lišće leske, iz kojih se dobija lekoviti tanin.

 

U našim Biomarket prodavnicama možete kupiti i na razmeravanje.

Zemlje porekla: Turska

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close