ŠAFRAN 0,25G KIAM

Šafran spada u jedan od najskupljih začina na svetu, a njegova lekovitost poznata su od davnina. Bogat je izvor minerala i vitamina koji jačaju imunitet i daju vitalnost našem organizmu.
255,40 RSD

Opis proizvoda

Začini i aromatično bilje su danas neizostavan deo u gastronomiji, ali su vema važan deo kozmetičke industrije i očuvanja ženske lepote... U moru različitih, šarenih začina posebno se izdvaja onaj najskuplji na svetu - šafran, intezivnog ljubičastog cveta, i jarkonarandžastog tučka koji zapravo i koristimo.

Šafran zovu "začin nad začinima" i to ne bez razloga - kažu da leči preko 90 bolesti! Tajna ove lekovite, moćne biljke nije bila nepoznanica ni drevnim narodima, njena upotreba seže 5.000 godine nazad u prošlost, a oko šafrana raspreda se niz zanimljviih legendi.

Šafran je poznat kao antidepresiv i začin koji podiže raspoloženje i može da spreči prve simptome anksioznosti. Čak i sam miris ima sedativno dejstvo pa se dosta koristi u aromaterapiji. Koristi se kod problema sa aritmijom, bubrezma, grčevima, bolovima u stomaku. Dobro utiče na cirkulaciju, reguliše visok krvni pritisak, smanjuje holesterol, ublažava simptome mensturalnog ciklusa, a pomaže i kod artritisa, ateroskleroze i astme. Šafran je dosta koristi za kontrolu apetita, mršavljenje i poboljšanje varenja, gde daje impresivne rezultate.

Da biste uživali u punom ukusu šafrana, trebalo bi da se koristi umereno i ne bi trebalo da se kombinuje sa previše drugih začina. Čili papričice i vanila su savršeni pratioci njegovog predivnog ukusa. Šafran je odličan dodatak gotovo svakom jelu, ali je posebno dobar uz ribu, živinu, pirinač, pastu ili u kolačima.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close