JEČMENA TRAVA (Hordeum vulgare) U PRAHU ORGANSKA DTC 100G

Ječmena trava sadrži veliku količinu vitamina B1, B2, B6, B12, vitamin C, folnu i pantotensku kiselinu (ima ključnu ulogu u stvaranju eritrocita), velike količine minerala, uključujući kalcijum, bakar, gvožđe, magnezijum, mangan, fosfor, kalijum, natrijum
570,00 RSD

Opis proizvoda

Ječmena trava 100g

Sastav: 100% prah organske ječmene trave

Ječmena trava je dobra drugarica pšenične trave, koja se, takođe, konzumira kao superhrana. Kao i pšenična trava ječmena sadrži mnogo hlorofila, koji važi za odličnog čistača krvi, koji vam istovremeno popravlja krvnu sliku, pomaže da povećate nivo hemoglobina tako da crvena krvna zrnca mogu da snabdevaju naše ćelije sa više kiseonika.

Kako destruktivne bakterije ne mogu da opastaju u prisutvu kiseonika ječmena trava igra važnu ulogu u zaštiti organizma od opakih bolesti poput raka. Uz to sadrži mnoštvo moćnih antioksidanata, koji se bore protiv mnogih bolesti.

Za sve one koji žele da smanje loš holesterol ječam je hrana broj 1. Istraživanja su pokazala da već za 21 dan korišćenja ječmene trave (uz zdravu ishranu) značajno snižavate loš holesterol. Ako u ishranu uvrstite još i ječmeno brašno, hleb i peciva sa ječmom efekat će biti još bolji.

Loš holesterol se nakuplja na zidovima naših krvnih sudova i ako ga ignorišemo može dovesti do raznih srčanih bolesti. Zato jedenjem ječmene trave svakako poboljšavate vaše celokupno kardiovaskularno zdravlje.

Mnoštvo hranjivih sastojaka, vitamina i minerala, koji se nalaze samo u jednoj čašici soka od ječmene trave čini ovaj napitak jednim od najboljih prirodnih vitaminskih suplemenata. Tako jeftin i dostupan svima.

Istraživanja su pokazala da ječmena trava sadrži gotovo sve vitamine osim vitamina D. Posebno je bogata vitaminom C i A, a čak sadrži i male količine vitamina B12. Tu su i značajne količine kalcijuma, bakra, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, fosfora, cinka i hroma. Uz to sve, ova trava sadrži 45 odsto proteina i to visokokvalitetnih, kao i svih osam esencijalnih amino kiselina, pa zato mnogi bodibilderi i sportisti često dodaju ječmenu travu u prahu u svoje smoothie napitke.

Od ječmene trave koristi imaju i oni sa lošijom probavim. Naime, ovaj zeleni plod prirode sadrži i mnoštvo važni probavnih enzima. Dugoročnom konzumacijom ječmene trave ublažavate simptome refluksne bolesti, celijakije i drugih probavnih problema. Tu se njena moćna dejstva ne zaustavljaju – puna je zdravih vlakana, čisti debelo crevo od toksina i održava vaše telo zdravim.

Organska ječmena trava u prahu (lat. Hordeum vulgare) je jedna od najstarijih vrsta žitarica koja sadrži pravo bogatstvo, neophodne i korisne materije za telo. Ona je izuzetno vredan dodatak ishrani zahvaljujući živim enzinima u svom sastavu koje u svakodnevnoj ishrani ne unosimo dovoljno, a od velike su važnosti za probavni sistem.

Ječmena trava se suši na sniženoj temperaturi kako bi se sačuvali enzimi. Pored enzima, prah ječmene trave bogat je vitaminima, mineralima i amino kiselinama.

Ječmena trava sadrži veliku količinu vitamina B1, B2, B6, B12, vitamin C, folnu i pantotensku kiselinu (ima ključnu ulogu u stvaranju eritrocita), velike količine minerala, uključujući kalcijum, bakar, gvožđe, magnezijum, mangan, fosfor, kalijum, natrijum i cink, a bogat je izvor hlorofila sa antiinflamatornim i antibakterijskim svojstvima.

Takođe je snažno prisustvo karotenoida, uključujući beta karoten. Ona je nutritivno vrlo slična pšeničnoj travi iako postoji nekoliko razlika između ove dve namirnice. Ječmena trava sadrži više kalcijuma, kalijuma, hlorofila i enzima nego pšenična trava, ali ima gorči ukus od pšenične trave.

UPOTREBA: 1g-2g dnevno, najbolje ujutru pre obroka ili kao dodatak šejkovima.

Sastav: 100% organska ječmena trava u prahu

Nutritivne vrednosti na 100g:

Energetska vrednost: 240 kcal/1.006 kJ
Ukupne masti: 3,6 g
– od kojih zasićene masti: 0,42 g
Protein: 23,10 g
Vlakna: 7,80 g
Ugljeni hidrati: 10,20 g
– od kojih šećeri: 4,74 g
So: 0,01 g

Natrijum: 1200mg
Kalijum: 3365mg
Gvožđe: 22mg
Fosfor: 759mg
Magnezijum: 483mg
Cink: 3,30mg
Kalcijum: 536mg
Vitamin A: 19.000 IU
Vitamin B1 (Tiamin): 0,65 mg
Vitamin B2 (Riboflavin): 2,40mg
Vitamin B6: 0,44mg
Vitamin B12: 0,02μg
Vitamin C: <0,1mg
Vitamin E: 1,1mg

*Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja neophodno je posavetovati se sa svojim lekarom.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close