PŠENIČNA TRAVA (Triticum aestivum) U PRAHU ORGANIC, DTC 100G

Pšenična trava je bogat izvor hranjivih stvari, uključujući i široki spektar vitamina, minerala i aminokiselina.Sadrži veći broj enzima, kao što su amilaze, superoksid dismutaze i citokrom oksidaze. Pšenična trava je izvor vitamina, posebno A, C, E i K
560,00 RSD

Opis proizvoda

Pšenična trava je fantastičan izvor hlorofila, vitamina, minerala i aminokiselina. Pšenična trava sadrži izdanke mladih biljaka pšenice. Pšenica se konzumira hiljadama godina i još uvek je jedna od najboljih i najčešćih svetskih useva, pokrivaju oko trećinu svetske poljoprivrede. Popularnost pšenične trave raste tekom 1940. Poljoprivredni hemičar dr. Charles F. Schnabel dovodi pšeničnu travu u pozornost šire javnosti.

Pšenična trava ima slična nutritivna svojstva kao i ječmena trava, ali ima slađi ukus. Iako se često spominje kao osnova detoksikacije organizma, mnogi koriste njezin širok spektar nutrijenata na dnevnoj bazi, kao odličan dodatak zdravoj i uravnoteženoj prehrani.

Pšenična trava je bogat izvor hranjivih stvari, uključujući i široki spektar vitamina, minerala i aminokiselina.Sadrži veći broj enzima, kao što su amilaze, superoksid dismutaze i citokrom oksidaze.  Pšenična trava je izvor vitamina, posebno  A, C, E i K vitaminima te B-kompleksom. Ti vitamini pridonose radu velikog broja organskih sastava.  Pšenična trava je izvor gvožđa i magnezijuma. Gvozđe doprinosi normalnom transportu kiseonika u organizmu, a magnezijum doprinosi  zdravlju mišića i kostiju.

Postotak hlorofila čini velik deo spojeva u pšeničnoj travi. Po molekularnoj strukturi hlorofil je sličan  hemoglobinu u ljudskoj krvi. Wheatgrass sadrži širok spektar aminokiselina, uključujući svih esencijalnih aminokiselina, koje se ne mogu  sintetizirati u telu i zato moraju nadoknaditi prehranom. Aminokiseline su građevni blokovi i oni pomažu u izgradnji i oporavku tkiva.Pšenična trava sadrži esencijalne masne kiseline koje ljudski organizam ne može sam proizvesti. Pšenična trava  je takođe bogata vlaknima.

Organska pšenična trava u prahu (lat. Triticum aestivum) je bogat izvor vlakana i proteina koji doprinose rastu i održavanju mišićne mase i zdravlja kostiju. Jedan je od najbogatijih izvora vitamina A, C, E, K, i širokog spektra vitamina B. Svetlo zelena boja organske pšenične trave u prahu potiče od prisustva hlorofila, a sadrži i karotenoide, pigmente koji su odgovorni za žutu, crvenu i narandžastu boju biljaka. Zbog visokog sadržaja hlorofila vrlo je cenjena dopuna ishrani. Hlorofil, biljna krv, je po svojoj molekularnoj građi slična ljudskoj krvi. Razlika je u tome što hlorofil sadrži atomsko jezgro magnezijuma, a hemoglobin atomsko jezgro gvožđa. Hlorofil i proteini daju hemoglobin od koga se sastoji 75% naših ćelija.

Organska pšenična trava se dobija klijanjem semenki pšenice. Pšenična trava koja raste iz zrna je mnogo hranljivija od zrna, a ne sadrži gluten. Doza od 3 kafene kašičice organske pšenične trave u prahu sadrži više od 50% preporučenog dnevnog unosa vitamina C, koji je jedan od najsnažnijih antioksidanata i koji je uključen u veliki broj metaboličkih procesa u ljudskom organizmu. Vitamin C takođe doprinosi normalnom formiranju kolagena koji je značajan za funkciju krvnih sudova, kostiju, hrskavice, desni, zuba i kože. Osim toga, vitamin C povećava apsorpciju gvožđa, što je posebno važno jer organska pšenična trava sadrži i gvožđe. U organskoj pšeničnoj travi se nalazi i obilje kalcijuma, cinka i hroma. Hrom je značajan jer doprinosi održanju normalnog nivoa šećera u krvi i normalnom metabolizmu makronutrijenata.

Organska pšenična trava sadrži visok nivo folata, koji igraju ulogu u sintezi amino kiselina, normalnom formiranju krvnog tkiva i metabolizmu homocisteina, normalnoj funkciji nervnog sistema i imuniteta. Folati su takođe uključeni u proces ćelijske deobe, a doprinose i formiranju posteljice tokom trudnoće, što organsku pšeničnu travu čini odličnim izborom za konzumiranje pre i tokom trudnoće.

UPOTREBA:

Preporučuje se 1g-2g dnevno, najbolje ujutru pre obroka ili kao dodatak šejkovima.

Sastav: 100% organska pšenična trava u prahu

Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost: 380kcal/1590kJ
Protein: 18,28g
Ukupne masti: 2,69g
-od kojih zasićene: 0,46g
Ugljeni hidrati: 63,39g
-od kojih šećeri: 2,90g
Natrijum: 310mg

*Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja neophodno je posavetovati se sa svojim lekarom.

 

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close