GJOZA (GYOZA) LISTIĆI (WRAPPERS) 284g ZAMRZNUTO

Gjoza je knedla punjena mlevenim mesom ili povrćem, kupusom, đumbirom i belim lukom, zamotana u tanko testo i izvorno nastala u Kini (Jiaozi), a voljena u celom svetu.
860,00 RSD

Opis proizvoda

Gjoza je knedla punjena mlevenim mesom ili povrćem, kupusom, đumbirom i belim lukom, zamotana u tanko testo i izvorno nastala u Kini (Jiaozi), a voljena u celom svetu.

Gyoza je poreklom iz Kine. U Istočnoj Kini tradicionalno se  poslužuje za vreme Kineske nove godine, dok je u severnim provincijama neizostavna poslastica u toku cele godine.

U zavisnosti od vrste termičke obrade, gyoze se dele na barene, kuvane na pari, pečene na tiganju, pržene u dubokom ulju i slično.

U Japanu, Yaki gyoza su gjoze pržene na tiganju, Sui gyoza su barene gjoze, dok su Age gyoza su hrskave gjoze pržene u dubokom ulju.
Utsunomiya, japanski grad u Tochigi prefekturi je grad sa najvećom potrošnjom gjoza. Tamo postoje posebne specijalizovane prodavnice za gjoze, sa različitim varijanama punjenja i prženja istih.

Gyoza shop-ovi su mali šopovi, prepuni ljudi koji strpljivo čekaju na svoje gjoze-savršeno ukusne, taman tople i beskrajno sočne.

 

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close