LIPOSOMALNI VITAMIN C U LECITINU DIET FOOD, 250ml

Najčešće korišćen antioksidant na svetu, ima ključnu ulogu u imunološkom sistemu. Liposomalni Vitamin C - kapsuliran u suncokretov lecitin je tehnološka inovacija sa izuzetnim zdravstvenim rezultatima.
1.800,00 RSD

Opis proizvoda

Poznata je uloga Vitamina C kao antihistaminika, kao i to da smanjuje upalna stanja povezana s prehladom, groznicom, alergijama i gripom a uz to izuzetno pojačava delovanje belih krvnih zrnaca u odbrani organizma.

Vitamina C igra važnu ulogu u proizvodnji KOLAGENA glavnog gradivnog materijala kože, ligamenata, kostiju, diskova u kičmi, tetiva.

Visoke doze liposomalnog vitamina C su se pokazale kao glavni faktor u procesu zarastanja rana, bilo od opekotna, posekotina, hirurških intervencija, uganuća - istegnuća i lomljenja kostiju.

Takođe je izuzetno važan za zdravlje očiju, i mnogi stručnjaci veruju da čak i malih 1.000 mg Vitamina C dnevno, u obliku liposomata može da zaustavi kataraktu.

Toksini iz okruženja oštećuju ćelije i unutarćelijske organele i dovode do promenjenog ćelijskog metabolizma i genetske mutacije.

Natrijum askorbat u obliku liposomalnog vitamina C ima snažna antioksidativna svojstva koja štite od oksidativnog stresa.

Liposomalni vitamin C je najznačajniji imunostimulator, naročito kod starijih osoba, usporava proces starenja, pre svega krvnih sudova. On igra izuzetno važnu ulogu u stvaranju i podizanju nivoa kolagena. Postoje dva načina da se stimuliše proizvodnja kolagena, spolja (kreme i druge kozmetičke procedure) i iznutra (unososm hrane bogate kolagenom a to su pre svih omega masne kiseline, zeleno povrće, crveno voće i povrće i na ovaj način ćemo samo nadomestiti smanjene naslage kolagena i stvoroto nove količine proteina koji će podmladiti kožu. Međutim za proces sinteze (ćelijske gradnje proteina) koji rezultira jakim kolagenom, neophodan je vitamin C u najkorisnijem liposomalnom obliku.

Ne smemo zaboraviti ni značajnu ulogu lecitina u ovom proizvodu.

LECITIN je prirodni sastojak svih ćelija u organizmu i esencijalni je sastavni seo mozga i nervnog tkiva gde se nalazi u velikim količinama. U ljudskom telu čini 1% ukupne telesne težine, gde se obnavlja ili kroz sintezu u samom organizmu ili kroz unos u obliku dodatka ishrani.

Takođe, deluje u sprečavanju hroničnih upala koje omogućavaju mutiranim ćelijama da se razviju u brzorastuće kancerogene tumore.

Za pojačanje dejstva vitamina C, preporučuje se paralelno uzimanje magnezijuma, najbolje u obliku Magnezijum hlorida. Magnezijum učestvuje u preko 300 enzimskih procesa i pojačava delovanje vitamina C.

Liposomalni Vitamin C napravljen je na istoj bazi kakvu imaju ćelijske opne. On prolazi kroz ćelijske zidove mnogo delotvornije od Vitamina C koji nije obložen liposomima.

Stoga, liposomalni Vitamin C ima jednaku ili veću delotvornost od intravenoznog unosa. Kombinacija Vitamina C i esencijalnih fosfolipida radikalno poboljšava ćelijsku biološku raspoloživost. Obično, manje od 20% intravenoznog Vitamina C dolazi u ćelije, no liposferni spoj na česticama Vitamina C omogućava da 95% lipozomalnog Vitamina C dođe u ćelije.

Zato je Liposomalni Vitamin C delotvorniji od ostalih oblika uzimanja ovog vitamina.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close