ČIJAVANPRAŠ AJURVEDSKI AMLA-DžEM, GOODCARE, 500g

Čijavanpraš Goodcare karakteriše uravnotežen blag ukus koji vas ne ostavlja dugo nakon uzimanja, kao i povećan antioksidativni sadržaj. Idealan je za konstituciju tipa Vata. Chiavanprash je prirodni bioregulator koji uravnotežava metabolizam.
1.356,00 RSD

Opis proizvoda

Čijavanpraš Goodcare, ayurvedski amla-džem sa desetinama raznog bilja, više od šezdeset po ovom starom receptu, idealan je za konstituciju tipa Vata. 

Karakteriše ga uravnotežen blag ukus koji vas ne ostavlja dugo nakon uzimanja, kao i povećan antioksidativni sadržaj.

Chiavanprash je prirodni bioregulator koji uravnotežava metabolizam, reguliše aktivnost gastrointestinalnog trakta, jača imuni i endokrini sistem, održava tkiva mladim a mozak aktivnim i bodrim.

Efekti:
-- ima značajan podmlađujući efekat, usporava proces starenja;
-- pomaže u jačanju imuno-sistema, i poboljšava cirkulaciju krvi;
-- normalizuje funkcionisanje endokrinog i nervnog sistema;
-- povećava otpornost na različite infekcije i viruse, prehlade;
-- olakšava negativne efekte stresa;
-- podržava telo u borbi protiv sindroma hroničnog umora i depresije;
-- deluje kao antidepresiv, podiže raspoloženje i tonus tela;
-- ubrzava prilagođavanje klimatskim promenama
-- pomaže oporavak nakon povećanih fizičkih aktivnosti;
-- povećava količinu hemoglobina u krvi, povećava njegove reološke karakteristike;
-- pomaže smanjenju nivoa holesterola i lipida u krvi;
-- pomaže regulisanju krvnog pritiska;
-- smanjuje verovatnoću moždanog udara i srčanog udara;
-- stimuliše funkcionisanje gastrointestinalnog trakta, poboljšava fermentaciju pankreasa i jetre, pomaže sprečavanju pankreatitisa;
-- poboljšava regeneraciju u tkivima;
-- aktivira rad mozga, povećava sposobnost učenja, pažnju, koncentraciju, memoriju (može se preporučiti i deci od 4 godine);
-- povećava seksualnu aktivnost, normalizuje reproduktivni kapacitet organizma;

Chyawanprash Goodcare proizveden je na osnovu drevnog ajurvedskog traktata "Aštanga Hridaja Samita" - šastri iz sedmog veka sa klasičnim sastojcima, npr sadrži Dashamool - antireumatik, Draksha (Vitis vinifera voće i seme - antioksidant), Jivanti (Leptadenia reticulata - spermatogenic, galactagog) , Vidara (Opuntia dillenii - Antispasmodic).

Chavanprash se od davnina u narodu na jugu Indije zove "Elikir života" a nekad šaljivo "Balsam besmrtnosti" .

Čijavanpraš se koristi pre svega u preventivne svrhe. I to kao dodatak ishrani u bilo koje doba godine. U pogledu preventivnog delovanja, nema mu ravna. Zamenjuje efektivnost sigurno desetak drugih suplemenata u kombinaciji. Jer su u formuli čijavanpraša - i ghee i biljno ulje, i med, i orasi, a u obliku nutrijenata i kalijum i kalcijum, i srebro i gvožđe, i tako dalje. Sve što je neophodno ljudskom organizmu... Mikroelementi - na primer magnezijum, fluor, jod, silicijum, litijum, mangan, i tako dalje. Pa i od vitamina, Čijavanpraš je bogat askorbinskom kiselinom - vitaminom C, karotenoidima, flavonoidima, vitaminima grupe B, i tako dalje.

Zbog prisustva bilja i supstanci koje pripadaju kategoriji tonika, afroditika, antioksidanata - Chiavanprash deluje, po Aiurvedi, kao najjača rasayana (podmlađivač). Ovaj efekat je posledica prisustva u svojoj formuli supstanci sposobnih za uklanjanje štetnih materija iz tela, uključujući lipofuscin.

Chiavanprash vraća snagu, posebno tokom oporavka posle ozbiljne bolesti, uključujući i one infektivne. Poboljšava funkcionisanje imunološkog sistema. On je inherentni imunomodulator, tj. dovodi imuni sistem u ravnotežu. Komponente biljaka u sastavu Chyawanprash-a daju mu tonična svojstva.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close