LIPOSOMALNI VITAMIN C U LECITINU, 250ml

Najčešće korišćen antioksidant na svetu, ima ključnu ulogu u imunološkom sistemu. Liposomalni Vitamin C - kapsuliran u suncokretov lecitin je tehnološka inovacija sa izuzetnim zdravstvenim rezultatima.
1.490,00 RSD

Opis proizvoda

Poznata je uloga Vitamina C kao antihistaminika, kao i to da smanjuje upalna stanja povezana s prehladom, groznicom, alergijama i gripom a uz to izuzetno pojačava delovanje belih krvnih zrnaca u odbrani organizma.

Manje je poznata izuzetno važna uloga Vitamina C u proizvodnji KOLAGENA glavnog gradivnog materijala kože, ligamenata, kostiju, diskova u kičmi, tetiva ...

Visoke doze su se pokazale kao glavni faktor u procesu zarastanja rana, bilo od opekotna, posekotina, hirurških intervencija, uganuća - istegnuća i lomljenja kostiju.

Takođe je izuzetno važan za zdravlje očiju, i mnogi stručnjaci veruju da čak i malih 1.000 mg Vitamina C dnevno, u obliku liposomata može da zaustavi kataraktu.

Toksini iz okruženja oštećuju ćelije i unutarćelijske organele i dovode do promenjenog ćelijskog metabolizma i genetske mutacije. Natrijum askorbat (vitamin C) ima snažna antioksidativna svojstva koja štite od oksidativnog stresa.

Visoke doze vitamina C su još važnije kada velike kancerozne izrasline već postoje u telu.

Oralni unos liposomalnog Na-askorbata, neće direktno napasti rak, ali pomaže da naš imunološki sistem bude jači i stabilizuje ga da uništiti rak.

Takođe, deluje u sprečavanju hroničnih upala koje omogućavaju mutiranim ćelijama da se razviju u brzorastuće kancerogene tumore.

Za pojačanje dejstva vitamina C, preporučuje se paralelno uzimanje magnezijuma, najbolje u obliku Magnezijum hlorida. Magnezijum učestvuje u preko 300 enzimskih procesa i pojačava delovanje vitamina C.

Liposomalni Vitamin C napravljen je na istoj bazi kakvu imaju ćelijske opne. On prolazi kroz ćelijske zidove mnogo delotvornije od Vitamina C koji nije obložen liposomima.

Stoga, liposomalni Vitamin C ima jednaku ili veću delotvornost od intravenoznog unosa. Kombinacija Vitamina C i esencijalnih fosfolipida radikalno poboljšava ćelijsku biološku raspoloživost. Obično, manje od 20% intravenoznog Vitamina C dolazi u ćelije, no liposferni spoj na česticama Vitamina C omogućava da 95% lipozomalnog Vitamina C dođe u ćelije.

Zato je Liposomalni Vitamin C delotvorniji od ostalih oblika uzimanja ovog vitamina.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close