GRANDCAPS ČAGA + DIHIDROKVERCETIN, DNEVNA I NOĆNA FORMULA, RULEK

GrandCaps CHAGA fitokompleks namenjen je jačanju imunološkog sistem i sadrži dnevne i noćne formule koje predstavljaju optimalan odnos lekovitih gljiva i dihidrokvercetina, koji omogućava kontinuirano delovanje tokom 24 sata.
7.698,00 RSD

Opis proizvoda

GrandCaps ČAGA fitokompleks namenjen je jačanju imunološkog sistem i sadrži dnevne i noćne formule koje predstavljaju optimalan odnos lekovitih gljiva i dihidrokvaercetina, koji omogućava kontinuirano delovanje tokom 24 sata. Kompleks je nastao na osnovu najnovijih istraživanja o imunoj aktivnosti medicinskih gljiva sprovedenih u Rusiji. Formula GrandCaps ČAGA obuhvata najpoznatije medicinske gljive na polju terapije fungoterapije. Delovanje gljiva je dopunjeno dihidrokvercetinom (poreklom iz sibirske jele Laric Sibirica).

Kapsula „Dan“ : čaga (Inonotus obliquus) 410 mg., kordiceps (Cordyceps sinensis) suvi ekstrakt 40mg., agarikus (Laricis fungus) 40mg., dihidrokvercetin (ekstrat sibirske jele bogat taksifolinom) 10mg;

Kapsula „Noć“: čaga (Inonotus obliquus) 410 mg., reiši (Ganoderma lucidum), kantarelus (Cantharelus cibarus), dihidrokvercetin (ekstrat sibirske jele bogat taksifolinom) 10mg.

Proizvedeno bez upotrebe aditiva. Ne sadrži: GMO, plastifikatore, veštačke boje, veštačke arome. 100% prirodan sastav.

Unikatna tehnologija prerade i dobijanja ekstrakta putem mikrogranulacije.

KOMENTAR SASTOJAKA:

ČAGA (Inonotus obliquus) je medicinska gljiva poznata kao imunomodulator sa vrlo dobro istraženim antikancerogenim delovanjem. Koristi se u narodnoj medicini Sibira kao sredstvo pomoći kod onkoloških bolesti različite lokalizacije. Takođe se preporučuje kao lek za smanjenje negativnih efekata hemoterapije i radioterapije. Blagotvorno deluje na gastroenterološki i endokrini sistem čoveka.

Prema mišljenju Katedre za Bromatologiju, Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu: «ČAGA (Inonotus obliquus) је medicinska parazitska gljiva koja se sakuplja sa živih stabala breze. Formira plodonosna tela u obliku crnih tumorastih izraslina sa brazdastom spoljnom površinom, u prečniku od 5-20 sm, koji podsećaju na komade spaljenog uglja ili drveta. Raste u šumama breze.

Zastupljena je u tradicionalnoj ruskoj i istočno-evropskoj medicini gde se koristi u tretmanu različitih oboljenja kao šta su: kancer, kardiovaskularne bolesti, digestivna oboljenja, dijabetes. Takođe, koristi se i kao adaptogen, za povećanje izdržljivosti i otpornosti. Do sada identifikovano preko 200 nutrijenata i biološko aktivnih sastojaka čage. Bogata je dijetnim vlaknima, beta-glukanima, sterolima (β-sitosterol, episterol, fekosterol), fenolskim jedinjenjima i terpenima. Sadrži kompleks vitamina B, minerale kao što su bakar, cink, kalcijum, kalijum, magnezijum i gvožđe, enzime. Neke od sostojaka koji dopronose njenom fiziološkom delovanju, kao što je betulinska kiselina, prekursor betulina, čaga preuzima od domaćina, odnosno kore breze. Triterpeni, polisahridi, polifenoli i melanin iz čage, u brojnim eksperimentalnim studijama su pokazali izraženo antibakterijsko, antiinflamatorno, antiproliferativno, antimutogeno, antiviralno, antitoksitativno, hipoglikemijsko  i imunomodulatorno delovanje. Neke kliničke sudije, ukazuju na korisne efekte čage u tretmanu pacijenata sa III-IV stadijumom kancera, kao dodatak konvencionalnoj hemoterapiji, jer ublažava neželjna dejstva i јača imunitet.

U studijama ispitivanja toksičnosti na eksperementalnim životinjama, utvrđenoje da je bezbedna za upotrebu u većim dozama i pri dugotrajnom korišćenju».

DIHIDROKVERCETIN (Dihidrokvercetin) je prirodna supstanca koja se dobija iz sibirske jele. U molekularnom sastavu je blizu rutina i kvercetina, ali ih farmakobiološkom aktivnošću nadmašuje. Sprečava prerano starenje ćelija, moćan je antioksidans, imunostimulans i ima izraženo antitoksično delovanje. Dihidrokvercetin jača zidove krvnih sudova, poboljšava funkciju unutrašnjih organa i limfnog sistema. Dokazano je da smanjuje negativne efekte hemoterapije i radioterapije kod pacijenata obolelih od raka.

KORDICEPS (Cordyceps sinensis) je medicinska gljiva koja je izuzetno dobro poznata u narodnoj medicini, a poslednjih 20 godina se aktivno koristi u farmakologiji. Dobro je istraženo i poznato imunostimulirajuće delovanje kordicepsa, kao i njeno adaptogeno svojstvo. Ima antivirusnu i antibakterijsku aktivnost, umiruje upalne procese, izbacuje toksine, poseduje dokazanu antikancerogenu aktivnost.

AGARIKUS (Laricis fungus) je medicinska gljiva koja je dobar adaptogen, ima široku primenu u periodu rehabilitacije nakon teških bolesti. Koristi se kao sredstvo regulacije imuniteta, za smanjivanje toksikoza različite etiologije i normalizaciju rada jetre. Ima izražena antibakterijska svojstva, normalizuje fermentnu aktivnost i poboljšava procese razmene materija. Smatra se korisnim sredstvom kod čišćenje limfne tečnosti i krvotoka.

REIŠI (Ganoderma lucidum) je medicinska gljiva koja poseduje antikancerogena, antibiotička, antiupalna, antioksidantna i antialergijska svojstva. Efikasna je kod mnogih oboljenja, a najčešće se koristi kao antikancerogeno sredstvo, i kao sredstvo regulacije metabolizma. Beta-glukan koji je sadržan u gljivi stimuliše imunitet pacijenata u borbi protiv kancerogenih oboljenja (dokazano istraživanjima u Japanu 1980. godine). Pacijenti koji tokom primene hemio i radioterapije koriste reiši kao pomoćno sredstvo znatno lakše podnose lečenje.

KANTARELUS (Cantharellus cibarius) je gljiva koja sadrži ergosterol, supstancu koja pozitivno utiče na detoksikaciju jetre, aktivno reguliše fermentnu aktivnost jetre i pomaže boljem funkcionisanju limfnog sistema. U narodnoj medicini kantarelus se koristi i kao sredstvo za poboljšanje krvne slike. Ima antikancerogeno, adaptogeno i imunostimulirajuće dejstvo.

KADA SE PRIMENjUJE I KOME JE NAMENjEN GRANDCAPS CHAGA?

Lekar ili farmaceut može preporučiti kapsule GrandCaps CHAGA u sledećim stanjima:
onkoloških bolesti;
– oslabljenog imuniteta;
– za ublažavanje posledica hemio i radioterapije;
– zaštite zdravih organa u toku hemio i radioterapije;
dijabetesa;
anemije;
psorijaze;
ekcema;
imunih i autoimunih oboljenja;
– prevencije nastanka svih gore nabrojanih stanja.

Unikatna tehnologija prerade i dobijanja ekstrakta putem mikrogranulacije omogućava da se iskoristi celokupan sadržaj lekovitog bilja bez dodataka veštačkih komponenti koje se mogu naći kod sličnih proizvoda na tržištu. Time postižemo da su mikrogranule u kapsuli po svom sastavu 100% prirodne.

Kao i u svim proizvodima kompanije RuLek RBF doo posebna pažnja se posvećuje kvalitetu ulaznih sirovina.
Samonikle biljke (kao što je poznato iz prakse laboratorijskih analiza) sadrže značajno veće količine važnih biološki aktivnih supstanci, koje kasnije konačni korisnik unosi u organizam putem konzumiranja gotovih proizvoda kompanije RuLek RBF. Ekološki čisto i nezagađeno područje Altajske regije eliminiše prisustvo štetnih hemikalija koje su nažalost uobičajena pojava kod gajenih vrsta biljaka. Pojedine vrste gljiva i biljaka se ubiraju na nenaseljenim područjima udaljenim 500 do 700 km od urbane sredine.

KAKO SE PRAVILNO KORISTI GRANCAPS CHAGU?

Način upotrebe GrandCaps CHAGA „dan“: 1 – 2 kapsule ujutro sa čašom vode.

Način upotrebe GrandCaps CHAGA „noć“: 1 – 2 kapsule ujutro sa čašom vode.

NAPOMENE: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije.

KONTRAINDIKACIJE: Individualna preosetljivost.

GRANDCAPS CHAGA fitokompleks može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima.

POREKLO PROIZVODA:

Zemlja porekla: Rusija.

Uvezeno iz: Rusije

Rok trajanja: 36 meseci od datuma utisnutog na pakovanju

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close