NORI ALGE ZA SUŠI 10 LISTOVA 22G

Nori alge se sastoje od 1/3 proteina, 1/3 jestivih vlakana, sadrži dosta joda, karotena, vitamina A, B, C, kalcijuma i gvožđa.Ove alge koriste se za pripremanje sušija, ali se mogu iscepkati na listiće i dodavati jelima, salatama i supama.
249,00 RSD

Opis proizvoda

Nori alge se sastoje od 1/3 proteina, 1/3 jestivih vlakana, sadrži dosta joda, karotena, vitamina A, B, C, kalcijuma i gvožđa.Ove alge koriste se za pripremanje sušija, ali se mogu iscepkati na listiće i dodavati jelima, salatama i supama.

Popularne japanske nori alge se najviše koriste za pripremanje, omiljenog jela u celom svetu, sušija. Nori spadaju u crvene alge porfira (Porphyra), različite su vrste jestivih morskih algi. Dobijaju se sušenjem, a proces liči na proizvodnju papira. Japan, Koreja i Kina trenutno su najveći proizvođači.

 

Nori se ranije pripremao u vidu kaše, a tek kasnije, u Edo periodu, stvoren je nori u obliku tankih listova.

 

Sastoji se od 1/3 proteina, 1/3 jestivih vlakana, sadrži dosta joda, karotena, vitamina A, B, C, kalcijuma i gvožđa.Ove alge koriste se za pripremanje sušija, ali se mogu iscepkati na listiće i dodavati jelima, salatama i supama. Imaju blag riblji ukus. Preporučuju se za osteoporozu i popravljanje vida.Odlične su za imunitet i prevenciju kardiovaskularnih bolesti, jer sadrže visok nivo magnezijuma, dok omega tri i šest masne kiseline snižavaju nivo lošeg holesterola i regulišu nivo šećera u krvi.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close