SPIRULINA, ZDRAVO BILJE, 200tb

Za šta je dobra alga spirulina? Ova mikroalga u svom sastavu ima preko 100 hranljivih supstanci i predstavlja izvanredan dodatak ishrani i odlična je zamena za veštački proizvedene minerale i vitamine.
810,00 RSD

Opis proizvoda

~ Za šta je dobra alga spirulina? ~
Ova mikroalga u svom sastavu ima preko 100 hranljivih supstanci i predstavlja izvanredan dodatak ishrani i odlična je zamena za veštački proizvedene minerale i vitamine.

Spirulina je pre svega veoma efikasna kada je u pitanju jačanje imunog sistema. Ona je delotvorna za jačanje imuniteta zahvaljujući hranljivim supstancama koje imaju antioksidantno dejstvo, pa tako štite organizam i čiste ga od slobodnih radikala i toksina.

Pogodna je i za sportiste koji imaju povećanu potrebu za proteinima i gvožđem. Na sportiste deluje tako što im obezbeđuje potrebnu energiju koja im je potrebna prilikom napornih treninga.

Alga spirulina je delotvorna i kod regulisanja crevne flore, pa samim tim i za pravilno funkcionisanje probavnog sistema.

Takođe, koristi se i za brže zarastanje rana, ali i za bolesti jetre, žučnih puteva i artritis.

Spirulina je poznata kao preparat koji se koristi za skidanje viška kilograma, za mršavljenje.

Spirulina reguliše nivo krvnog pritiska i nivo holesterola u krvi, pa je tako delotvorna za dobro funkcionisanje čitavog kardiovaskularnog sistema. Takođe, ova alga u celini podmlađuje organizam i usporava proces starenja, poboljšava rad mozga i mentalnih sposobnosti.

Spirulina takođe reguliše nivo šećera u krvi, pa je zato idealna i za one koji pate od dijabetesa tipa 2.

Spirlina se smatra idealnim prirodnim sredstvom za detoksikaciju organizma nakon unosa toksina kao što je alkohol. Dakle, delotvorna je kod stanja mamurluka, ali i za podizanje energije i izdržljivosti organizma.

Spirulina u prahu se dobija mlevenjem suve alge spiruline. Spirulina u prahu se može konzumirati razmućena u čaju, soku, vodi ili nekom drugom napitku. Spirulina u prahu se može koristiti i kao prirodna maska za lice za podmlađivanje i regenerisanje kože. Spirulina u prahu je idealna za uklanjanje bora na licu, jer deluje tako što podmlađuje kožu i čini je sjajnijom, zdravijom i regenerisanom.

~ Kako se pije spirulina ~
Kapsule spiruline su samo za oralnu upotrebu. i preporučena doza tableta od 500 mg je 2 do 3 dnevno uz dosta tečnosti, ali uz obaveznu konsultaciju sa lekarom.

Kada je u pitanju spirulina u prahu, ona se generalno dodaje u hranu ili u piće, mada se može koristiti i za spoljašnju upotrebu. Spirulina prah možete napraviti i sami i to tako što ćete izmrviti spirulina tablete.

~ Spirulina dnevna doza ~
Iako se navodi da je korišćenje velikih doza spiruline bezbedno, ipak se savetuje da je nikako ne uzimate na svoju ruku, već isključivo uz konsultaciju sa lekarom, naročito ako imate neki zdravstveni problem. Čak i ako ste zdravi ne bi trebalo bez konsultacije sa lekarom da koristite ovaj prirodni suplement.

~ Alga spirulina za mršavljenje ~
Kada je u pitanju mršavljenje, alga spirulina je i tu dokazano veoma delotvorna. Ona deluje tako što smanjuje apetit, poboljšava rad digestivnog trakta i ubrzava metabolizam, što sve zajedno čini spirulinu veoma pogodnom za skidanje viška kilograma. Pored toga, već smo napomenuli da alga spirulina deluje i tako što vrši detoksikaciju organizma, što takođe ubrzava proces mršavljenja. Zahvaljujući svom nutritivnom sastavu, spirulina će dugo držati osećaj sitosti, a pritom će vaš organizam zadovoljiti hranljivim materijama koje su mu potrebne kako bi pravilno funkcionisao.

~ Alga spirulina nuspojave ~
Neželjena dejstva kada je u pitanju alga spirulina gotovo da ne postoje. Ona je uglavnom bezbedna za korišćenje, jer se pre svega veoma lako vari.

Međutim, alga spirulina sadrži jod, pa se nikako ne preporučuje onima koji su alergični ili osetljivi na jod.

Takođe, budući da sadrži visok nivo belančevina i proteina uopšte, nikako se ne preporučuje onima koji imaju problema sa bubrezima. Zato je veoma važno da se pre bilo kakve upotrebe ovog suplementa konsultujete sa lekarom kako ne bi došlo do komplikacija. Druga neželjena dejstva nisu zabeležena.

~ Alga spirulina iskustva ~
Naročito je popularna kod sportista i kod onih koji žele da koriguju svoju telesnu masu.

Sportisti navode da ih dovoljno snabdeva potrebnim gvožđem i proteinima, kao i to da im daje potrebnu energiju kako bi izdržali naporne treninge.

Naravno, korigovaćemo ishranu i biti fizički aktivni. Nije dovoljno samo konzumirati spirulinu i očekivati čudo.

Uz pravilno doziranje i način života, spirulina će vašem organizmu pomoći da bolje funkcioniše i da se oslobodi štetnih materija, a i vi ćete se sami bolje osećati.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close