KOKOS ŠEĆER ORGANSKI 250g FORNATURA

Sadrži dvostruko više gvožđa, četiri puta više magnezijuma i deset puta više cinka od smeđeg šećera. Fornatura Kokosov šećer, se dobija prikupljanjem soka iz cveta kokosove palme (Coco Nucifera).
380,00 RSD

Opis proizvoda

Kokosov šećer je prirodan šećer organskog porekla i predstavlja bogat izvor vitamina i minerala. Sadrži dvostruko više gvožđa, četiri puta više magnezijuma i deset puta više cinka od smeđeg šećera.

Fornatura Kokosov šećer, se dobija prikupljanjem soka iz cveta kokosove palme (Coco Nucifera). Sok termički obradjuje i isparavanjem viška vode, dolazi se do kokosovog šećera. Kokosov šećer se dobija ne rafinisanjem i bez aditiva. Ovo je jedinstvena tradicija stanovnika Indonezije, koje je poznato po proizvodnji najkvalitetnijeg kokosovog šećera u svetu.

Kokosov šećer, je bogat izvor vitamina, pogotovo B1, B2, B3 i B6. Pored navedenih nutritivnih vrednosti, benefit korišćenja kokosovog šećera se ogleda i u niskom glikemijskom indexu GI35, što je veoma bitno kako za normalno lučenje insulina iz pankreasa.

Na osnovu laboratorijskih analiza utvrdjeno je da je kokosov šećer bogat izvor Kalijuma, Cinka, Gvožđa, Nijacina, Magnezijuma i drugih minerala. Predstavlja prirodni izvor dvanaest (12) bitnih kompleksa vitamina B, vitamina C i ima neutralni pH. Čak ima i 1,3% proteina. Usled svega pomenutog, hranljiva vrednost kokosovog šećera je mnogo veća u odnosu na sve druge šećere.

Kokosov šećer i osobe sa dijebetesom- Kokosov šećer obiluje Hromom koji doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi i prepoznat je sa niskim glikemijskim indeksom GI 35. Nizak glikemisjki index predstavlja prevenciju bolesti srca, povišenog nivoa holesterola, inzulinske rezistencije i dijabetesa tip II, te debljine.

Kokosov šećer za sportiste i poslovne ljude i sve ostale koji vode računa o aktivnom stilu života, kada konzumiraju kokosov šećer osetiće efekat trenutnog povrata energije zahvaljujući jednostavnim šećerima monosaharidima, a sa druge strane zahvaljujuci niskom glikemijskom indeksu (GI35) dolazi do sporog razlaganja i obezbeđuje se dugotrajno oslobađanje energije, tako da kada konzumirate kokosov šećer izbegavaju se takozvani "energetski padovi" u toku dana.

Za poređenje, rafinisani šećer trske je hemijski čist kristalni šećer napravljen od 100 % koncetracije saharoze, sastavljen od kratkih saharida zvani „jednostavni ugljeni hidrati” sa visokim glikemijskim inedxom, što štetno utiče na digestivni trakt. 

Testovi koje je sproveo Institut za istraživanje hrane i ishrane (FNRI, studija iz 2007-me), otkrila je da kokosov šećer ima prirodno nizak glikemijski inedx GI 35, u poređenju da većinom drugih komercijalnih šećera, kao što su beli rafinisani šećer sa GI 68, Med 60 ili grožđani šećer 100.

 

energetska Vrednost Kcal   390
energetska Vrednost KJ      1663
masti                                2,84g
- mononezasićene masti        0
- polinezasićene masti           0
- zasićene masti                 1,7g
ugljeni hidrati                     91,0g
- šećeri                              84,8g
vlakna                               0,09g
proteini                             1,74g
 
Zemlja porekla: Indonezija
Uvoznik: Fornatura doo Beograd

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close