REISHI SUVI EKSTRAKT (Ganoderma lucidum) 60 KAPSULA 300mg ELEGANCE

Reiši (Ganoderma Lucidum) je poznata na dalekom istoku hiljadama godina. Zvali su je drvetom života i gljivom dugovečnosti. Hrastova sjajnica je domaći naziv za ovu gljivu.
1.870,00 RSD

Opis proizvoda

Reiši (Ganoderma Lucidum) je poznata na dalekom istoku hiljadama godina. Bila je predmet obožavanja na starim dalekoistočnim dvorovima. Reiši se preporučivala za gotovo sve vrste bolesti. Zvali su je drvetom života i gljivom dugovečnosti. Verovanje da samo ako imate u kući lekovitu gljivu reiši, produžiće vam se život. Kroz vekove su joj davali razna imena: nebeska ili rajska trava, lek kraljeva, gljiva sreće (a bilo ju je teško pronaći u prirodi pa se u zadnje vreme krenulo u kontrolisani uzgoj zbog velike lekovitosti koja je i medicinski dokazana)…

Hrastova sjajnica (reiši)

Ova lekovita gljiva je dobila ime po karakterističnom sjaju šešira i po tome što raste na panjevima ili korenju drveća, posebno hrasta i kestena. Plodonosno telo hrastove sjajnice sastoji se iz tamnocrvenog šešira sjajne površine i drške, kao jestivih delova. Pravilnik o kvalitetu i drugim zahtevima za jestive pečurke i proizvode od jestivih pečuraka svrstava hrastovu sjajnicu u grupu jestivih gajenih pečuraka. Iz prirode se malo koristi u ishrani zbog drvenaste strukture i gorkog ukusa.

Više od dve hiljade godina reiši je cenjen zbog svojih opuštajućih svojstava i sposobnosti da pojača imunitet i funkcije vaskularnog sistema. Ako se redovno koriste, reiši pečurke mogu pozitivno da utiču na jačanje imunološkog sistema i da zaštite organizam od kardiovaskularnih bolesti.

Reiši gljive samim tim što pozitivno utiču na srce i krvne sudove, utiču na smanjenje štetnog holesterola, sprečavaju oksidativno oštećenje ćelija, održavaju zdravlje bubrega i utiču na jačanje životne energije (Qi), usporavaju proces starenja i održavaju vitalnost organizma. Sve ovo sa punim pravom opravdava epitet koji joj je dat “pečurka besmrtnosti”.

Sadrži oko 7-8% proteina (najzastupljenije aminokiseline su lizin, tirozin, fenilalanin, leucin i alanin), 4-5% masti, 60% dijetnih vlakana, 26% ugljenih hidrata i 2% minerala. Pored nutritivnih sastojaka, sadrži još i značajnije količine polisaharida, terpenskih jedinjenja, proteina sa imunomodulatornim efektima i nukleozide (adenozin).

Polisaharidi (uglavnom polisaharidi tipa glukana), nalaze se, zajedno sa hitinom i hitozanom, u ćelijskom zidu. Antikancerogeni efekat polisaharida hrastove sjajnice je istraživan u velikom broju naučnih studija sa zaključkom da se mehanizam delovanja zasniva na imunostimulatornom delovanju.

Terpenska jedinjenja su različita jedinjenja u koje spadaju ganoderma kiseline, ganoderinske i ganolucidne kiseline. Izolovani triterpeni pokazuju hepatoprotektivno, hipolipemično, antialergeno delovanje i utiču na agregaciju trombocita. Gorak ukus gljive potiče najvećim delom od triterpenskih kiselina.

Proteini sa imunomodulatornim efektima i nukleozidi (adenozin) deluju kao inhibitori agregacije trombocita.

 

 

  • Stimuliše funkciju imunog sistema
  • Pojačava delovanje belih krvnih zrnaca i NK ćelija
  • Preporučuje se kao dodatak konvencionalnoj onkološkoj terapiji
  • Smanjuje anksioznost i depresiju kod ljudi sa hroničnim zdravstvenim problemima

Upozorenje:

Proizvod nije namenjen deci, trudnicama, dojiljama kao i osobama preosetljivim na njegove sastojke. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18g. Osobama na medikametoznoj terapiji, savetuje se obavezna konsultacija sa lekarom pre upotrebe ovog proizvoda zbog mogućnosti interakcije sa nekim lekovima (antikoagulansi, antidijabetici i dr.)

Kontraindikacije upotrebe ove lekovite gljive nisu poznate. Zbog imunostimulišućeg dejstva, potreban je oprez kod onih koji koriste imunosupresivne lekove.

Kod nekih osoba koje prvi put uzimaju ekstrakt ganoderme, mogu se javiti privremeni neželjeni efekti – nesanica, žeđ, osip, nadimanje, učestalo uriniranje, pojačano znojenje i dijareja. Velike oralne doze vitamina C, koje se koriste istovremeno sa ganodermom, deluju suprotno i daju čvršću stolicu. Reiši pojačava delovanje antikoagulanasa – aspirina i varfarina. Sa cefazolinom ima sinergisticko antimikrobno delovanje.

 

Upotreba:

2x kapsule dnevno posle obroka. Dnevna doza se ne sme prekoračivati.

 

Aktivni sastojci:

Suvi ekstrakt gljive Reishi (Ganoderma Lucidum) - 300mg

 

 

Upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije pod brojem 20725/2022 od 11.04.2022

Proizvedeno u R. Srbiji

Zastupnik,uvoznik i nosilac upisa u bazu podataka:

Elegance press doo Bečej

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close