ZELENI SOK OD SPELTE 36 ZAMRZNUTIH KUGLICA SPELTA VITA

Jedan od glavnih sastojaka Zelenog soka od spelte je hlorofil koji, osim što mu daje boju, pruža našem telu veliku količinu kiseonika i stvara baznu sredinu, zbog čega ga nazivaju i tečnim kiseonikom.
2.970,00 RSD

Opis proizvoda

Imunitet, vitalnost! Dodatna snaga prirode koja nam uvek dobro dođe! Zeleni sok od Spelte podiže energiju i pomaže da se osećamo mlađe i vitalnije.

  • Pomaže alkalizaciju tela, jača imuni sistem i organizmu pruža energiju
  • Popravlja krvnu sliku, umiruje nervni sistem, štiti nas od virusa i bakterija
  • Poboljšava cirkulaciju, reguliše metabolizam, pomaže u stvaranju hormona
  • Jača kosti, reguliše holesterol, utiče na normalan rad žlezda
  • Sadrži prirodne vitamine, minerale, enzime, mikroelemente i hlorolfil
  • Smanjuje šećer u krvi (mogu da koriste i dijabetičari)
  • Pakovanje sadrži 36 zaleđenih kuglica

Zeleni sok od spelte je sladunjav napitak koji se dobija hladnim i sporim ceđenjem mladih klica i listova pšenice spelte. Ovako proizveden sok je bogat prirodnim vitaminima, mineralima, hlorofilom i enzimima, koji umornom telu daje energiju.

 Zeleni sok od spelte je dodatak zdravoj ishrani. Da bismo telo održavali u dobrom stanju neophodno je da mu damo sve hranljive materije koje svakodnevno trošimo. Spelta u idealnom odnosu sadrži proteine, ugljene hidrate i masti.

 Zeleni sok od spelte ima osvežavajuće i podmlađujuće dejstvo na naš organizam. Pomaže kod alkalizacije tela. Visok sadržaj proteina čini speltu idealnom žitaricom za osobe koje imaju problema sa varenjem, za sportiste i osobe koja se bave intenzivnom fizičkom aktivnošću gde je potrebno održavanje mišićne mase, kao i za osobe koje su na dijetalnoj ishrani. Ima drugačije dejstvo na svaki organizam.

 

Zašto Zeleni sok od spelte?

Svakodnevni stres, nedostatak sna, loš kvalitet namirnica, konzumiranje alkohola, duvana i velikih količina kafe utiču na naš organizam, zbog čega su mu potrebni dodatni vitamini.

Ovaj napitak sadrži balans prirodnih vitamina koje telo može iskoristiti u velikoj meri. Zeleni sok od spelte je izvor vitamina B kompleksa: B1, B2, B3, B6, B9 i vitamina K.

Zbog visokog sadržaja enzima dr En Vigmor je speltu nazvala "rudnikom enzima".

Zeleni sok od žita sadrži različite minerale: magnezijum, cink, gvožđe, mangan, bakar i selen i rastvorna biljna vlakana koja se lako resorbuju.

Spelta reguliše metabolizam, pomaže u stvaranju hormona, jača kosti, poboljšava imunitet, smanjuje šećer u krvi i reguliše holesterol. Dijetetska vlakna spelte pomažu smanjivanju nivoa LDL u krviNiacin-vitamin B3, koji se nalazi u spelti u znatnoj količini, ključan je za normalan rad žlezda, a posebno je bitan za proizvodnju polnih hormona. Spelta ima pozitivnu ulogu u regulaciji hormona i kreatina. Zbog sadržaja bakra i gvožđa poboljšava cirkulaciju. Ugljeni hidrati iz spelte su složene građe i značajan činilac koagulacije i stimulacije imunskog sistema čoveka. 

Osobe na antikoagulantnoj terapiji, osetljive na vitamin K, pre upotrebe treba da konsultuju svog lekara.

Jedan od glavnih sastojaka Zelenog soka od spelte je hlorofil koji, osim što mu daje boju, pruža našem telu veliku količinu kiseonika i stvara baznu sredinu, zbog čega ga nazivaju i tečnim kiseonikom. Molekularna struktura hlorofila koji se nalazi u biljkama pokazuje veliku sličnost sa hemoglobinom koji se nalazi u krvi i raznosi kiseonik po telu. To je prirodni antioksidant. Hlorofil nije vitamin, ali je važan u optimalnoj ishrani.

Spelta je stara vrsta pšenice o čijim su benefitima pronađeni zapisi i u Svetom pismu. Vremenom je njena upotreba zanemarena, da bi šezdesetih godina prošlog veka dr En Vigmor ponovo skrenula pažnju na njenu važnost. U cilju poboljšanja sopstvenog zdravlja ona je počela sa uzgojom pšenice Spelta, od koje je napravila ovaj čudesan napitak. U saradnji sa više lekara osnovala je Hipokratov zdravstveni institut, gde su istraživali na koje načine Zeleni sok od žita utiče na organizam.

Zeleni sok od Spelte podiže energiju i pomaže da se osećamo mlađe. Detaljnije o pozitivnom dejstvu u zvaničnim podacima Hipokratovog zdravstvenog instituta.

 Spelta Vita ORIGINAL-ZELENI SOK OD ŽITA 36 zaleđenih kuglica. Proizvod je namenjen za jačanje imunog sistema i vraćanje ph vrednosti organizma.

Sastojci: Hladnoceđeni sok od speltine (pšenične) trave u zamrznutom stanju. Seme spelte je organskog porekla. Proizvod ne sadrži gluten

Način upotrebe: Odrasli i deca iznad 3 godine od 1 do 5 kuglice dnevno, preporučeno na prazan stomak. Korišćenje zavisi od namene. Prekomerni unos može izazvati laksativno dejstvo. Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda.

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju na -18C° u dubokom zamrzivaču.

Transport isključivo može da se vrši sa frižider torbom i zamrnutim patronima.

Proizvod ne treba koristiti po isteku datuma označenog na pakovanju.

Neto količina:36 zaleđenih kuglica 400g.

Proizvođač: Zeleno žito nemet DOO

Zemlja porekla: Republika Srbija

HRANLJIVA VREDNOST
100 g /1 kuglici
Energija 61,7 kJ/ 14,7 kcal /6.85 kJ/ 1,63 kcal
Masti (g) 0.2g/ 0,02g
- od kojih zasićene masne kiseline (g) 33,7g /3,74g
Ugljeni hidrati (g) 0,34g/ 0,04g
- od kojih šećeri (g) <25%/ <25%
Proteini (g) 2,18g/ 0,24g
So (g) 0,05g/ 0,005g

 

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close