PAHULJICE OD HELJDE SLAVUJ 500g

Bogata esencijalnom aminokiselinom lizinom, koja uglavnom nije prisutna u cerealijama. Visoko prisustvo cinka - 8mg u 100g (polovina dnevnih potreba). Visoko prisustvo gvožđa i seleniuma - 8 do 16 mg na 100g.
525,00 RSD

Opis proizvoda

Tajna kvaliteta pahuljica je jednostavna. Uzimaju celo zrno heljde. Očiste ga od ljuske, pri tome ne oštećuju unutrašnju opnu zrna. Propare ga i spljošte pod pritiskom. Tako pahuljice ostaju nutritivno podjednako kvalitetne kao i celo zrno heljde. Na taj način je omogućena priprema brzog i kvalitetnog doručka bez kuvanja. 

Heljda je bogata vitaminima B grupe (B1, B2, B3, B6 i B9), koji normalizuju rad kardio-vaskularnog i centralnog nervnog sistema. U njoj se sadrži i vitamin E, koji ima antioksidantno dejstvo i štiti ćelije od uticaja slobodnih radikala, kao i A vitamin, koji snižava rizik od pojave očnih bolesti, utiče na jačanje kostiju i regeneraciju tkiva. PREPORUČUJE SE Zbog visokog sadržaja gvožđa upotreba heljde se, pre svega, preporučuje osobama koje pate od anemije. Sa druge strane, zbog odsustva glutena, mogu je koristiti osobe koje boluju od celijačne bolesti (intolerancija na gluten), a u tom smislu je pogodna i za osobe koje pate od astme ili psorijaze. Rutin, koji se takođe može naći u heljdi, utiče na jačanje zidova krvnih sudova, apsorpciju vitamina C, kao i na snižavanje kiselosti u želucu, pa je zbog toga bitan za osobe koje imaju povišen krvni pritisak ili pate od gastritisa. Heljda ima srednji glikemijski indeks (60-50), što predstavlja značajan faktor u ishrani osoba koje boluju od dijabetesa.

Prosečna hranjiva vrednost na 100g:

Energija: 1542 kJ/369 kcal

Masti: 2,4g

od kojih zasićene masne kiseline: 0,46g

Ugljeni hidrati: 74g

od kojih šećeri 1g

Dijetetska vlakna: 7,4

Proteini: 11,5g

So: 0,01g

Bez glutena. Bez aditiva i konzervanasa.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close