PAHULJICE OD GRAŠKA SLAVUJ 300g

Sa preko 20% proteina, predstavljaju sjajan odabir za brzi ručak ili obrok posle teškog treninga. Dovoljno je da ih pomešate sa pireom/ubacite u čorbu... i sačekate pet minuta. Vaša energija se vraća i možete dalje.
208,00 RSD

Opis proizvoda

Tajna kvaliteta pahuljica od graška je jednostavna. Uzima se celo zrno graška. Očisti se od ljuske, pri tome se ne oštećuje unutrašnja opna zrna. Popari se i spljošti pod pritiskom. Tako pahuljice ostaju nutritivno podjednako kvalitetne kao i celo zrno graška. Na taj način omogućena je priprema brzog i kvalitetnog doručka bez kuvanja.

Grašak ima visok sadržaj kalijuma i fosfora, koji imaju značajnu ulogu u regulisanju procesa kardiovaskularnog i nervnog sistema. Ova mahunarka ima visok sadržaj vitamina B grupe (B1, B2, B3, B6), kao i vitamine C, K, A i E. Pored toga, grašak je bogat mikroelementima kao što su: natrijum, kalcijum, magnezijum, gvožđe, cink i selen. Svi ovi vitamini i hranljive materije često igraju bitnu ulogu u mnogim ključnim procesima u telu i potpomažu normalno funkcionisanje organizma. Imajte na umu da, zajedno sa graškom, u organizam ulazi i niz dragocenih kiselina, kao: glutamin – najvažniji element za funkcionisanje mozga, ili pantotenska kiselina, koja je neophodna za regulaciju metabolizma i obezbeđuje sintezu holesterola, hemoglobina i histamina, a značajna je i folna kiselina, koja učestvuje u formiranju crvenih krvnih zrnaca i doprinosi normalizaciji stvaranja krvi. 

Upotreba graška ima blagotvoran uticaj na kardiovaskularni sistem čoveka, te se, pre svega, on preporučuje osobama koje pate od hipertenzije, jer visok sadržaj kalijuma, magnezijuma i kalcijuma pomaže u održavanju normalnog krvnog pritiska. Prehrambena vlakna pomažu u normalizaciji nivoa holesterola, pa se u skladu s tim smanjuje rizik od arteroskleroze. Uz to, antioksidanti, zajedno sa vitaminima A i E, štite ćelije od uništenja i na taj način doprinose borbi protiv kardiovaskularnih bolesti. Grašak se preporučuje i osobama koje pate od dijabetesa, jer ima nizak glikemijski indeks i bogat je vlaknima, koja smanjuju brzinu apsorpcije ugljenih hidrata, što dovodi do postepenog, a ne do brzog porasta nivoa šećera u krvi.

Prosečna hranjiva vrednost na 100g:

Energija: 1513 kJ/362 kcal

Masti: 1,6g

od kojih zasićene masne kiseline: 0,22g

Ugljeni hidrati: 65g

od kojih šećeri manje od 1g

Dijetetska vlakna: 8,6g

Proteini: 20,6g

So: 0,01g

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close