SHOYU SOJA SOS 187ml MUSO JAPAN

Autentičan japanski soja sos Shoyu (šoju) je nešto blažeg ukusa od tamarija, po teksturi je ređi a boja mu je svetlija. Shoyu japanske Muso kompanije se proizvodi po originalnoj recepturi u kojoj se koriste isključivo najkvalitetniji prirodni sastojci i z
360,00 RSD

Opis proizvoda

Autentičan japanski soja sos Shoyu (šoju) je nešto blažeg ukusa od tamarija, po teksturi je ređi a boja mu je svetlija. Shoyu japanske Muso kompanije se proizvodi po originalnoj recepturi u kojoj se koriste isključivo najkvalitetniji prirodni sastojci i zbog toga ne sadrži nikakve štetne aditive.

Koristi se u svakodnevnoj ishrani kao začin u jelima i kao stoni začin i veoma je ukusan. Izvanredan je u pripremi raznih čorbi, kuvanih jela, sosova, testenine, salate i dinstanog povrća. Tokom leta posebno obogaćuje ukus grilovanog povrća i pečurki na žaru.

Na Zapadu se još uvek često brkaju Shoyu i Tamari. (npr. čuveni Kikkoman-ov soja sos je zapravo Shoyu.) Osnovna razlika između ova dva japanska sosa je u tome što Tamari ne sadrži žitarice i nastaje kao "nusproizvod" misa od soje u obliku tečnosti koja se oslobađa tokom fermenatacije soje, dok se u sastavu Shoyu-a osim soje nalazi i pšenica. Fermentacija shoyu-a u tradicionalnim japanskim buradima od kedrovine traje oko godinu dana.    

Lekovita svojstva: Shoyu je moćan antioksidans. Sadrži žive enzime koji direktno podržavaju proces varenja hrane. Pomaže u sprečavanju arterioskleroze i snižavanju visokog krvnog pritiska. Neutrališe preteranu kiselost organizma i jača krvnu sliku. Bogat je mineralima i vitaminima B grupe. Sadrži proteine, obilje kalcijuma, fosfora, gvožđa, natrijuma, kalijuma i bioflavonoida.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close