TAMNA MISO PASTA HANAMARUKI AJI AKA 1KG

1.185,00 RSD

Opis proizvoda

Miso je tradicionalna fermentisana hrana sa istorijom dužom od 1300 godina.

To je jedan od najomiljenijih i osnovnih začina nacije, dobro poznat kako u zemlji tako i internacionalno kao ukus Japana. Stara izreka u Japanu kaže "Potrošite svoj novac u prodavnici misa umesto kod doktora," i zaista, miso je bio ključna zdrava hrana, konzumirana i danju i noću.

Soja, osnovni sastojak misa, poznato je i kao "meso sa polja" zbog bogatstva proteina. Fermentacijom soje, njihovi proteini se razlažu u aminokiseline koje su osnova "umami" i postaju lako svarljivi.

Aminokiseline i vitamini koji se inače ne nalaze (ili samo u tragovima) u soji tako nastaju, a rezultujuća hrana je visoko hranljiva.

Nijedna druga hrana ne može da se nada da će se izjednačiti s hranljivošću misa. Istraživanja u poslednjim godinama su pokazala snažne efekte fermentisane hrane na telo, vraćajući ovu staru izreku u fokus.

Recept:

Sastojci za 4 osobe:

Tofu… 1/2 kocke

Alge… 40g

Dashi (bujon)… 300ml

Miso… 3 kašike

  1. Stavite dashi u šerpu i zagrejte na jakoj vatri.

  2. Kada provri, smanjite vatru i dodajte miso dok ga mutite.

  3. Isecite tofu na blokove od 2cm. Grubo iseckajte morsku travu na komade dužine 2 cm. Dodajte ih u šerpu sa dashijem i misom.

  4. Isključite vatru malo pre nego što supa provri i tofu se zatrese i pliva. Umutite supu u činiju za supu i dodajte iseckano sveže povrće poput mladog luka.

 

Sastav: voda, soja (31,8%), pirinač, so.

Zemlja porekla: Japan

 

Nutritivne vrednosti na 100g:

 Energetska vrednost:808kJ/193kcal

Masti:                  6,1g

čega zasićene:<  0,88g

Ugljeni hidrati:    23,7g

od čega su šećeri: 19,6g

Proteini:             10,7g

So:                         12g

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close