SPIRULINA U PRAHU ORGANIC BEYOND 100G

Dodatak ishrani na bazi modro-zelene alge spiruline. Spirulina u prahu je punovredna namirnica bogata proteinima i lako se apsorbuje u organizmu.
810,00 RSD

Opis proizvoda

Dodatak ishrani na bazi modro-zelene alge spiruline. Spirulina u prahu je punovredna namirnica bogata proteinima i lako se apsorbuje u organizmu. To je jedan od najstarijih životnih formi koje stvaraju kiseonik fotosintezom i koje su omogućile evoluciju viših oblika života u prirodi.

Proteini i aminokiseline
Spirulina sadrži visokokvalitetne biljne proteine (oko 63%) 3-4 puta više od govedine i 5 puta više od jaja. Ovi proteini su biološki kompletni jer sadrže sve esencijalne i neesencijalne aminokiseline.

Vitamini
Spirulina sadrži pun spektar vitamina u savršeno uravnoteženoj skali. U velikim količinama sadrži beta karoten (vitamin A) – snažan antioksidans koga ima 39 puta više nego u šargarepi. Sadrži sve vitamine B Grupe, a posebno je bogata vitaminom B-12 znatno više od bilo koje druge hrane, zatim ima vitaminima B-1 (tiamin), B-2 (riboflavin), B-3 (niacin), B-5 (pantotenska kiselina), B-6 (piridoksin) , B-7 (biotin), B-9 (folna kiselina) i ima vitaminima C i K.

Minerali
Tokom rasta Spirulina upija gotovo sve minerale neophodne za ljudski organizam. Posebno je bogata gvožđem – sadrži ga čak 23 puta više nego spanać, kalcijumom – 300% više nego mleko, a sadrži i cink, selen, magnezijum i fosfor.

Sastav: 100% organska spirulina u prahu

Način upotrebe: Kašičicu spirulina praha razmutiti u vodi, soku, dodati u frape ili smuti.

Korišćenje početi sa malom dozom (1g), pa dozu postepeno povećavati.

 

Nutritivne vrednosti na 100g:  
Energetska vrednost: 1370kJ/326kcal
Ugljeni hidrati: 45g
Od kojih šećeri: 0,4g
Masti: 8,7g
Od kojih zasićene: 0,95g
Proteini: 27,5g
So: 0,13g

 

Uvozi i pakuje: Beyond d.o.o. Niš 

 

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close