REISHI U PRAHU ORGANSKI DTC 50G

Za reiši se kaze da je antialergen, antioksidans, analgetik, antifungalik, antiinflamatornik, antitumor, antivirus, antiparazit, antidijabetik, imunomodulator, hepatoprotektiv, hipotenziv i hipertenziv, bubrežni i nervni tonik i seksualni potentor.
610,00 RSD

Opis proizvoda

Reishi je japanski naziv za gljivu gandorema lucidum, koja ima bogatu istorijsku upotrebu u azijskoj tradicionalnoj medicini. U Kini, gde se koristi preko 4000 godina. Verovalo se da korišćenje njenog tonika produžava život, usporava starenje i podiže či, životnu energiju koja duhovno, emotivno, mentalno i fizičko zdravlje održava u balansu.

Raznolikost enzima u ovim pečurkama čine da reiši postaje poput minijaturne farmaceutske fabrike koja proizvodi na stotine medicinski interaktivnih jedinjenja. Naučnici su uspeli da izoluju oko 400 različitih bioaktivnih jedinjena ove gljive (triterpenoidi, nukleotidi, polisaharidi, steroidi, steroli, fenoli, masne kiseline, aminokiseline, mikrolementi…).

Za reiši se kaze da je antialergen, antioksidans, analgetik, antifungalik, antiinflamatornik, antitumor, antivirus, antiparazit, antidijabetik, imunomodulator, hepatoprotektiv, hipotenziv i hipertenziv, bubrežni i nervni tonik i seksualni potentor.

 Neke od zdravstvenih prednosti su:

  • Ojačava imuni sistem

Tvrdnja da reishi pečurke promovišu dugoročno zdravlje može biti posledica njihovog uticaja na naša bela krvna zrnca – ćelije koje teku kroz krvotok da bi se borile protiv virusa, bakterija i drugih patogena, štiteći telo od bolesti. Studije pokazuju da reiši pečurke mogu povećati broj belih krvnih zrnaca u vašem telu i poboljšati njihovu funkciju.

  • Antikancerogeno dejstvo

Reishi pečurke sadrže beta-glukane, složene šećere koji mogu usporiti ili zaustaviti rast tumora. Dok je potrebno više istraživanja na ljudima, laboratorijske studije pokazuju da reishi pečurke takođe stimulišu vrstu belih krvnih zrnaca zvanih „prirodne ćelije ubice“ koje ciljaju na abnormalne – uključujući kancerogene ćelije.

  • Smanjuje umor

Hronični umor je stanje u kojem se umor ne oslobađa dovoljnim odmorom. Uzroci stalnog umora nisu potpuno poznati, ali stručnjaci smatraju da bi mogli biti izazvani kombinacijom faktora kao što su infekcije, problemi sa imunološkim sistemom, hormonska neravnoteža i stres.

Studije pokazuju da reishi pečurke mogu smanjiti ozbiljnost hroničnog umora. Ovaj efekat može biti posledica sposobnosti pečuraka da jačaju imuni sistem i bore se protiv oštećenja slobodnih radikala. Reishi pečurke takođe mogu pomoći u regulisanju nivoa testosterona u telu, što promoviše dobar nivo energije.

  • Bori se protiv alergija i astme

Reishi gljiva sadrži aktivne sastojke poput triterpena, vrste ganoderične kiseline koja pomaže u smanjenju alergija i histaminskih reakcija povezanih sa astmom.

Ovo je jedan od razloga zašto se ona koristi kao prirodni lek za astmu. Triterpeni takođe štite telo od virusnih, mikrobnih i gljivičnih infekcija.

  • Pomažu kod stresa i depresije

Reishi pečurke spadaju u adaptogene biljke, biljke koje pomažu telu u borbi protiv stresa.

Štaviše, nova studija koju je sprovela grupa istraživača sa Penn State College of Medicine uzela je podatke iz Nacionalne ankete o zdravlju i ishrani, prikupljene od više od 24.000 odraslih Amerikanaca u periodu od 2005. do 2016. Godine. Istraživači su otkrili da su učesnici koji su prijavili da jedu umerene do visoke količine pečuraka imali manje šanse za depresiju u poređenju sa onima koji su jeli male količine pečuraka ili ih uopšte nisu jeli. Nalazi su potvrdili njihovu hipotezu da ljudi koji jedu pečurke imaju manji rizik od depresije, zbog visokog nivoa vitamina B-12, antioksidanata i antiinflamatornih komponenti.

„Pečurke su najveći izvor u ishrani aminokiseline ergotioneina — antiinflamatornog sredstva koje ljudi ne mogu sintetizovati“, rekao je vodeći istraživač Djibril Ba. Upala je povezana sa depresijom, kao i nizom drugih hroničnih bolesti. Nadovezujući se na ranija mala klinička ispitivanja koja su pokazala smanjenje depresije i anksioznosti među redovnim konzumentima pečuraka. Istraživanje je veoma obećavajuće za one koji traže nutritivna rešenja za prevenciju i lečenje poremećaja raspoloženja.

  • Reishi pečurke sadrže jedinjenja koja snižavaju holesterol

I triterpeni i beta glukani mogu smanjiti ukupan holesterol i LDL – koji se obično naziva „loš holesterol“.

  • Može poboljšati funkciju jetre

Utvrđeno je da spore reishi gljiva podstiču regeneraciju ćelija jetre kod miševa, poboljšavajući sposobnost organa da izbaci toksine iz tela. Zdrava jetra je takođe važna za podršku drugim zdravstvenim prednostima koje su gore pomenute, uključujući upravljanje šećerom u krvi i alergijama.

  • One su bogate antioksidansima

Uprkos činjenici da je njihov drugi nadimak „pečurka besmrtnosti“, reishi pečurke neće zapravo učiniti da živite zauvek, ali one poseduju antioksidativna svojstva koja mogu da smanje rizik od bolesti i preranog starenja.

Način upotrebe: Preporučuje se uzimanje pola kašičice praha gljive 1-2 puta dnevno, razmućeno u toploj vodi uz limunov sok ili neki drugi izvor C vitamina. Ukoliko je napitak previše gorak, može se zasladiti medom, nikako ne dodavati rafinisani šećer.

 

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close