PSILIJUM LJUSPICE ORGANSKE 200G DTC

Psilijum ljuspice imaju mogućnost da povećaju svoj volumen i do 15 puta pa su odlične u borbi protiv opstipacije. Koriste se u pripremi bezglutenskih peciva i hlebova jer im daju bolju strukturu.
960,00 RSD

Opis proizvoda

Psilijum ljuspice za mršavljenje su veoma praktično rešenje, jer sadrže rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna, koja umanjuju apetit. Pošto dobro upijaju tečnost i povećavaju svoju zapreminu, vrlo brzo nam daju osećaj sitosti. Dijetetska vlakna koja se nalaze u psilijum ljuspicama poboljšavaju digestiju i apsorpciju hranljivih materija kako bi se optimalno iskoristila svaka hrana koju konzumirate.

Psillium osigurava da se štetni toksini konzumirani zajedno sa hranom uklanjaju pre apsorpcije, a istraživanja su pokazala da psilijum apsorbuje višak holesterola i smanjuje i ranjivost srčanih alimentacija. Psillium je odličan dodatak dijetama jer ima ekstremno niske kalorijske vrednosti, približno 32 kalorije na dve supene kašike. To znači da ga možete slobodno konzumirati bez rizika od unošenja viška kalorija.

 

Način upotrebe:


Detoksikacija – preporučeni dnevni unos je 1 supena kašika (5g) koja se rastvori u čaši vode, čaja ili soka. Ovako pripremljen napitak treba konzumirati što pre, pošto će psilijum nabubriti, a taj proces bi trebalo da se odvija u želucu. Preporučena količina napitka je 1-2 čaše dnevno. Potrebno je zatim dodatno popiti čašu vode i tokom dana unositi veću količinu tečnosti (6-8 čaša) da bi se postigao bolji efekat. Ovaj vid detoksikacije nije preporučljiv za decu, trudnice i dojilje.

Pravljenje hleba i peciva – psilijum ljuspice mogu da se melju, recimo u mlinu za kafu, da bi se dobio prah. U toj formi se koriste kao dodatak bezglutenskim brašnima. Testa sa bezglutenskim brašnom i psilijumom postaju više kao „prava“ testa, masa ostaje kompaktna i peciva se ne mrve. Takvim testima nije potrebno dodavati brašno koje sadrži gluten. Dakle, testo slično pravom može da se dobije bez skroba, bez šećera i bez glutena. Ljuspice zapravo sakupljaju vodu iz svog okruženja i od „nepovezane mase“ prave lepljivu, kompaktnu i želatinastu masu.

Sastav: 100% organske psilijum ljuspice

 

Nutritivne vrednosti na 100g:

  • Energetska vrednost: 189 kcal/758 kJ
  • Masti: 0,6g
  • od kojih zasićene masti: 0,1g
  • Ugljeni hidrati: 0,1g
  • od kojih šećeri : <0,1g
  • Vlakna: 88,5g
  • Protein: 1,5g So: 0,1g

 Uvoznik: DTC, Novi Sad

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close