NONI PRAH ETERRA 300G

Noni prah efikasno se koristi da ublaži bol u mišićima, smanji hronične bolove i simptome artritisa. Bogat je izvor vitamina, minerala, sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina.
1.166,00 RSD

Opis proizvoda

Plod nonija dolazi sa tropskog stabla koje je poreklom iz Polinezije, uključujući ostrva Tahiti i Havaji. Drvo nonija raste do 6 metara i daje jajoliki plod koji ima oštar miris. Polinežani su nosili sa sobom semenke nonija i sadili ih u novim zemljama. Noni prah se dobija iz voća koje je ubrano na vrhuncu svog nutritivnog ciklusa, lagano se suši i obrađuje na niskim temperaturama kako bi se osiguralo da zdravstvene dobrobiti voća ostanu netaknute.

Veruje su da Polinežani u svojoj tradicionalnoj medicini koriste noni više od 2000 godina, i koriste se svi delovi biljke. Propisano je oko četrdesetak tradicionalnih lekova koji sadrže jedan ili više delova biljke. Spoljna upotreba prvenstveno uključuje zaceljivanje rana i upala, a unutrašnja: dijareja, bakterijske, virusne, gljivične i parazitske infekcije, menstrualne smetnje, upale grla itd.

Noni prah je bogat izvor antioksidanasa, aminokiselina, vitamina i minerala koji ga čini savršenim dodatkom ishrani. Sadrži visok nivo C vitamina, kalijuma i gvožđa, kao i niz fitohemikalija koje imaju moćna zaštitna dejstva. Bogat je polisaharidima za koje se pokazalo da imaju imunomodulatorno delovanje.

Noni prah sadrži 17 od 20 poznatih aminokiselina, od kojih se 9 smatra esencijalnim.

Skopoletin, komponenta praha ima protivupalno dejstvo, xeronin podstiče normalan rast ćelija i podmlađivanje, a terpin pomaže u detoksikaciji tela.

Sportisti su otkrili da konzumacija noni praha pomaže mišićima da se lakše oporave posle vežbanja. Koristi se još za ublažavanje bolova u mišićima, smanjenje hroničnog bola kod reume i artritisa. Zbog visokog antioksidativnog potencijala, koristi se u prevenciji da smanji rizik od moždanog udara, reguliše krvni pritisak , podrži zdravlje kardiovaskularnog  sistema kao i zaštita organizma pušača. Savetuje se kao dodatak ishrani kod depresije, gubitka pamćenja i nedostatka mentalne oštrine. 

Utvrđeno je da ima antiemetička svojstva i efikasno smanjuje učestalost rane postoperativne mučnine. U jednoj studiji, profilaktički ekstrakt nonija od 600mg, što odgovara 20 grama praha davan je pacijentima za sprečavanje postoperativne mučnine i povraćanja, i oni su u prvih 6 sati posle operacije imali manje mučnine u poređenju sa placebo grupom.

Sastav: prah biljke noni

Korišćenje: kašiku praha razmutite u smutiju, soku, jogurtu ili čaju.

Kontraindikacije: Prah nonija se vodi kao super hrana i za sada nema puno kliničkih istraživanja. Za svaki slučaj, ne savetuje se trudnicama i dojiljama, a zato što ima visok sadržaj kalijuma ( slično paradajizu) o tome treba da vode računa osobe koje imaju visoke doze kalijuma u krvi, kao i osobe sa bolestima jetre, bubrega ili srca.

 

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close