MSM (metilsulfonilmetan) U PRAHU, WE ARE ONE 100G

MSM se koristi se kao: organski izvor sumpora, prirodni element koji pomaže u olakšavanju bolova u zglobovima, prirodan mineral koji pomaže u lečenju alergija i upala, prirodan element koji pomaže u regeneraciji zglobova, mineral za zglobove koji ih čin
600,00 RSD

Opis proizvoda

MSM je metilsulfonilmetan, organski oblik sumpora i četvrti najvažniji mineral u našem telu.  Potiče iz okeana, gde ga luče mikroskopski planktoni. Isparava u atmosferu, a potom u vidu kiše pada na zemlju, postajući hrana za žive organizme.

Premda je u manjim količinama prisutan u mnogim namirnicama, sumpor se tokom procesa kuvanja vrlo lako gubi, što rezultira padom energije. 

MSM se može sintetetizovati i u laboratorijima kako bi se osigurala dovoljna količina za potrebe tržišta. Treba naglasiti da ne postoji razlika u delovanju između prirodnog i sintetičkog MSM praha jer se radi o istim molekulama.

Deluje: protivupalno, antioksidativno, imunomodulacijski.

 

Koristi se kao: organski izvor sumpora, prirodni element  koji pomaže u olakšavanju bolova u zglobovima, prirodan mineral koji pomaže u lečenju alergija i upala, prirodan element  koji pomaže u regeneraciji zglobova, mineral za zglobove koji ih čini fleksibilnim, sredstvo za ublažavanje artritisa, sredstvo u lečenju hroničnih bolova u području zglobova 

 MSM je važan za formiranje keratina, kolagena i elastina, koji pružaju fleksibilnost, oblik i snagu mišićima, kostima, zglobovima, unutrašnjim membranama, koži, kosi i noktima. Zajedno sa vitaminom C, smanjuje ožiljke i bore, te čini kožu elastičnijom i mlađom.

 • Mlečna kiselina uzrokuje bol u telu. MSM prah povećava sposobnost tela da eleminiše otpadne elemente, što ubrzava oporavak i pomaže u oslobađanju energije.
 • Upravo zbog toga se aktivnim sportistima preporučuje redovna konzumacija MSM praha nakon većih napora.
 • Molekuli metilsulfonilmetana djeluju protivupalno i antioksidativno što pomaže kod artritisa i sprečava raspadanje hrskavice koja je važan sastojak zglobova.
 • Nakon konzumacije MSM praha, poboljšava se kvaliteta života, smanjuje oticanje i bolovi u zglobovima. 
 • Koža, kosa i nokti sadrže veće koncentracije strukturnog proteina keratina. Keratin sadrži sumpor te mu MSM donira dodatnu količinu, koja poboljšava njegovu sintezu. 
 • Zato se MSM prah može koristiti u poboljšanju zdravlja kože i stanja poput:
 • akni
 • rozacee
 • starenja i boranja kože
 • Na početku potrebno je uzimanje MSM u malim količinama zbog njegovog snažnog pročišćavajućeg delovanja.

  Počnite sa ½, pa postupno pređite na 1 kašičicu. Prah potpuno rastopite u tečnosti. Važno je da zajedno s MSM prahom uzmete i dodatak vitamina C, zbog njihove odlične sinergije. Popijte puno vode, pogotovo ako primetite reakciju čišćenja. Može se uzimati u bilo koje doba dana.

  S obzirom  na to da je gorkog ukusa, važno ga je pomešati sa limunadom, sokom od pomorandže, voćnim frapeom, ili sa običnom vodom zaslađenom medom.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close