MANGOSTIN U PRAHU ETERRA 300G

Sastojci u prahu mangostene mogu pomoći protiv artritisa, dijabetesa, bakterijskih i virusnih infekcija.
1.485,00 RSD

Opis proizvoda

Mangostin je plod voćke poznate kao Garcinia mangostana. Ovo tropsko drvo je poreklom iz jugoistočne Azije, a njegovo egzotično voće je poznato kao „kraljevsko voće“ jer ga je engleska kraljica Viktorija obožavala. Stablo raste preko 9 metara i može dati više od 1000 plodova po sezoni. Plod je veličine mandarine, ima jarkocrvenu koru a jestiva unutrašnjost je bela, slatkastog ukusa, sličnog breskvi ili ličiju.
Prah mangostina je prah nejestivog dela- kore. U tradicionalnoj medicini azijskih zemalja, kora se koristila protiv proliva, dizenterije, bolova u stomaku, inficiranih rana, čireva i raznih kožnih promena.
Danas znamo da je kora mangostina bogat izvor raznih fitohemikalija, uključujući tanine i više od 40 ksantona – prirodnih polifenolnih jedinjenja koji su moćni antioksidansi i imaju svojstva zaceljivanja ćelija oštećenih slobodnim radikalima, usporavaju starenje i štite od degenerativnih bolesti i fizičkog i mentalnog propadanja. Najpoznatiji ksantoni su alfa-mangostin i gama mangostin.
Klinička istraživanja su potvrdila dobrobiti konzumiranja praha mangostina. Najveći kvalitet mangostina je visok sadržaj antioksidanasa- ksantona, koji imaju protivupalna svojstva i mogu pomoći ćelijama u zaštiti od oksidativnog stresa. Takođe, može pozitivno uticati na srce i kardiovaskularni sistem, pomažući u smanjenju nivoa holesterola i triglicerida.Pošto prah sadrži velike količine minerala poput bakra, mangana i magnezijuma,može uticati na regulisanje krvnog pritiska. Takođe se veruje da redovna konzumacija mangostina može podržati imunološki sistem tako što ima sposobnost stimulisanja proizvodnje belih krvnih zrnaca.
Zbog visokog sadržaja vlakana, koristi se kao dodatak u dijetama za smanjenje telesne mase.

Sastav: prah voća mangostin


Upotreba: ½ -1 kafena kašičica se doda u smutije, sokove, jogurt ili čaj ili kafu.


Mere opreza: Mangostin prah je super hrana, ali ne zamenjuje uravnoteženu ishranu, i nije namenjena za dijagnostikovanje, lečenje ni prevenciju bilo koje bolesti.Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

 

 

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close