HLORELA PRAH ORGANIC WE ARE ONE 200G

Hlorela alga poseduje mnoštvo proteina, vitamin C, vitamine B kompleksa (uključujući B12), vitamine E i K, natrijum, kalijum, magnezijum, beta-karoten, cink, folnu kiselinu i jod. Izuzetno je bogata gvožđem.
1.635,00 RSD

Opis proizvoda

Hlorela je jednoćelijska slatkovodna alga koja odavno u svetu nosi epitet super hrane, zbog bogatstva vitamina, minerala i velike koncentracije hlorofila u svom sastavu. Njeno ime potiče od grčke reči chronos što u prevodu znači zeleno, što samim tim opisuje njenu boju koja je takva usled velikog sadržaja hlorofila.

Ova alga poseduje mnoštvo proteina, vitamin C, vitamine B kompleksa (uključujući B12), vitamine E i K, natrijum, kalijum, magnezijum, beta-karoten, cink, folnu kiselinu i jod. Izuzetno je bogata gvožđem.

Hlorela sadrži 60-70% belančevina, esencijalne aminokiseline, vitamine B grupe, E, C. Sadrži još i magnezijum, cink, gvožđe, natrijum i jedinstveni hlorelov faktor rasta HFR. 

Hlorela je čuvena po svom snažnom dejstvu i čišćenju organizma od toksina. Deluje tako što ’’privlači’’ i izbacuje teške metale iz tela kao što je živa, aluminijum i radioaktivne materije. To joj omogućava posedovanje 20 odsto tvrdih nerazgradivih vlakana koja vezuju mnoštvo štetnih materija nagomilanih u organizmu. Odličan je detoksikant posle vakcinacije kada u telu ostanu teški metali, kao i savršen čistač aluminijuma koji se nalazi u klasičnim dezodoransima, pićima iz limenki i slično.

Pošto ima alkalno dejstvo, hlorela, balansira Ph organizma i doprinosi opštem zdravlju svakog pojedinca. Pomaže kod upalnih procesa i lečenju čireva. Redovnim unosom, vremenom neutrališe neprijatan znoj. Podstiče i olakšava varenje i pomaže kod opstipacije.

Istraživanja pokazuju da je hlorela moćan saveznik u borbi protiv Alchajmerove bolesti, demencije. Snižava pritisak. Podiže nivo energije i blagotvorno utiče na uspostavljanje hormonalne ravnoteže (regulisanje menstruacionog ciklusa, PMS). Preporučuje se rekonvalescentima i mališanima koji imaju zastoj u razvoju.

Hlorelu je najbolje kombinovati sa sveže ceđenim sokovima u kojima ima dosta vitamina C (ananas, limun, peršun, đumbir, kupus, paprika…)

S obzirom na to da u početku njenog unosa mogu da se jave problemi kao što je dijareja, vrtoglavica, stomačni grčevi i pojačani gasovi, treba biti umeren i postepeno je uvoditi u upotrebu. Možete je nabaviti u vidu praha ili tableta. Dodaje se jedna do dve kafene kašičice dnevno.

Nutritivne vrednosti na 100g:  
Energetska vrednsot: 1450kJ/343kcal
Masti: 2,3g
Proteini: 60,7g
Ugljeni hidrati: 1450kJ/343kcal
Od čega šećeri: 13,8g
Vlakna: 12,4g
Kalcijum: 48,5mg
Gvožđe: 101mg
Magnezijum: 10,4mg
Jod: 1000mcg
Vitamin B12: 50mcg
   

Uvoznik: We are one d.o.o. Sombor

 

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close