KOKOSOV PUTER, HYPERIC, 270g

Kokosov puter 170g Hyperic sadrži laurinsku kiselinu kojom obiluje i majčino mleko. Ona pomaže u zaštiti od štetnih bakterija, virusa i gljivica, pospešuje imunitet i štiti organizam od kancerogenih oboljenja.
379,00 RSD

Opis proizvoda

Kokosov puter (Hyperic) sadrži laurinsku kiselinu kojom obiluje i majčino mleko. Ona pomaže u zaštiti od štetnih bakterija, virusa i gljivica, pospešuje imunitet i štiti organizam od kancerogenih oboljenja. Ubrzava metabolizam čime doprinosi mršavljenju i povećanju energije. Kokosov puter bogat je zdravim mastima i produžava osećaj sitosti. Sadrži dosta esencijalnih amino kiselina, kalcijuma i magnezijuma.

Kokosov puter Hyperic je bledo žute boje, može biti mekan, tečan, čak i tvrd kao kamen u zavisnosti od temperature i vlažnosti vazduha. Ulje iz putera postaje tečno na temperaturi većoj od 25 stepeni celzijusa, dovoljno je samo blago zagrevanje. Na taj način se, takođe, čuvaju sva dobro poznata blagotvorna svojstva kokosa.

Glavna razlika između kokosovog ulja i kokosovog putera je ta što je kokosovo ulje samo masnoća koja je ekstrahovana iz kokosa, dok je kokosov puter dobijen mlevenjem celog ploda kokosa, on se priprema od sirovog seckanog kokosa.

Kokosov puter Hyperic se sastoji od pirea kokosa, čistog kokosovog ploda, ne sadrži samo ulje.

Jedna supena kašika kokosovog putera sadrži 2 grama vlakana, kao i izvesnu količinu kalijuma, magnezijuma i gvožđa.

Kokosovo ulje je odavno poznato po svojoj lekovitosti i najveći je sastavni deo putera. Kokosov puter Hyperic nije potrebno čuvati u frižideru. Potpuno je stabilan na sobnoj temperaturi ako nije izložen direktnoj sunčevoj svetlosti.

~ Upotreba ~
Najjednostavnija upotreba kokos putera je jesti ga kašičicom iz tegle!

Ljubitelji kokosa mogu takodje uživati tako što će ga jednostavno mazati na hleb i kombinovati sa omiljenim džemom, medom, tahinijem, mazati ga na palačinke, koristiti kao preliv za voćne salate.

Odličan je dodatak za testa, nezamenjiv je sastojak u istocnjačkim kuhinjama, često se dodaje u kari ili supe.

Predivan je namaz za pečenu piletinu.

Pomešan sa semenom maka dobijamo ukusnu poslasticu za koju neki tvrde da poboljšava san.

Može se dodavati u muslije, ovsenu kašu, prelivati po kokicama.

Umesto mleka se može dodati u kafu, šejkove, vruć kakao.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close