MELEM PROTIV EKCEMA, HERBATERIA, 60ml

Herbateria melem za ekceme na bazi ekstrakta lekovitog bilja i biljnih ulja, deluje na smanjenje upala, iritacija, crvenila i dovodi do smirivanja kože.
795,00 RSD

Opis proizvoda

Ekcemi nastaju kada se ošteti zaštitna hidrolipidna barijera na koži. Tada bilo kakva iritacija, hemikalija, bakterija... lako može dovesti do pojave crvenila i upale. Posebno deca mogu biti sklona ekcemima i alergijama, ako su atopijske konstitucije.

Zbog prisustva masnih kiselina i voskova, koji stvaraju zaštitni film na tretiranom mestu, melem za ekceme štiti pogođenu regiju kože od uticaja spoljašnje sredine i daljeg širenja upale.

~ DELOVANJE ~

  • ekstrakt kamilice i nevena smiruju crvenilo i upalu,
  • neven utiče i na stvranje novog sloja ćelija epitela.
  • Ulje žutog noćurka se tradicionalno koristi za alergijske promene na koži, ekceme, neurodermatitise i sl., zbog svog protivupalnog dejstva.
  • Kamilica smiruje crvenilo i upalu kože,
  • gavez stimuliše regeneraciju dubljih slojeva kože,
  • hajdučka trava deluje protivupalno.
  • etarska ulja žalfije i lavande, sprečavaju infekcije, smiruju svrab i iritacije i dovode do oporavka upaljene kože.

~ UPOTREBA ~ 
mazati na zahvaćena područja ujutro i uveče (na koži treba da ostane zaštitni film). Ako su ekcemima zahvaćene ruke, melem treba koristiti što češće, tj. svaki put kada osetite da je zaštitni film sa kože nestao.

Ako radite puno sa vodom, potrebno je nositi rukavice tokom rada da bi se zaštitila zahvaćena koža i omogućio oporavak.

Noću ruke namazati melemom i navući pamučne rukavice, odnosno zahvaćeni deo kože namazati u debljem sloju i pričvrstiti gazu preko toga, te tako prespavati. Pošto noću ništa ne radimo koža može da upije najviše lekovitih materija.

~ Sastav ~
ulje kamilice, žutog noćurka, nevena, gaveza, hajdučke trave, ši buter, urea, pčelinji vosak, etarska ulja žalfije i lavande

Pakovanje: 60 ml

 

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close