BRDJANSKI MELEM PROTIV AKNI I BUBULJICA, BRĐANSKI MELEM, 50ml

Brđanski melem protiv akni i bubuljica neguje kožu i deluje na nezdrave kožne promene nastale od različitih uzroka. Posebno je izraženo dubinsko delovanje koje blagotvorno utiče na već postojeća kožna oboljenja.
1.150,00 950,00 RSD

Opis proizvoda

Brđanski melem protiv akni i bubuljica  neguje kožu i deluje na nezdrave kožne promene nastale od različitih uzroka. Posebno je izraženo dubinsko delovanje koje blagotvorno utiče na već postojeća kožna oboljenja. Dolazi do sazrevanja već nastalih akni i bubuljica a melem sprečava nastanak novih.

Brdjanski melem protiv akni i bubuljica nastao je pažljivim odabirom korisnih sastojaka uglavnom od flore našeg podneblja.

~ SASTAV ~ 
Pored hladno ceđenog maslinovog ulja, biljnog i pčelinjeg voska, i još desetak domaćih lekovitih biljaka, Brđanski melem protiv akni i bubuljica sadrži još i etarska ulja - čajnog drveta i lavande.

~ INDIKACIJE ~
Akne vulgaris
 - to su žlezde, lojne (sebacealne) žlezde prepunjene sadržajem (sebumom).

Nastaju zbog:

– nemogućnost izlivanja sebuma iz lojne žlezde na površinu kože, jer je izvodni kanal sužen ili zapušenL;

– preteranog stvaranja sebuma koji zaostaje u lojnoj žlezdi, uglavnom pod uticajem testosterona (androgena) ;

– preteranog razmnožavanja Propionibacterium acnes – bakterije koja je normalni stanovnik kože (saprofit) i u uobičajenom broju ne oštećuje kožu; kada se prenamnoži ponaša se kao patogena bakterija, pravi infekciju i pokreće zapaljenje.

Pod aknama se u narodu podrazumevaju promene koje su na površini kože, zapaljene (bolne, crvene) i gnojne.

Bubuljicama se smatraju slične promene, samo manje.

Otvoreni komedoni su ono što zovemo mitiserima i oni ne pokazuju znake zapaljenja (bol, crvenilo). Vidimo ih kao crnu tačkicu.

Komedoni mogu biti i zatvoreni kada ih, kada ih pipamo kao klikerčić ispod površine kože koji ako ne boli dalje se ne komplikuje, a ako boli prelazi u gnojne akne.

Dermatološki, sve su ovo akne vulgaris.

Samo se zatvoreni komedoni ne komplikuju infekcijom sa Propionibacterium acnes i sledstvenim zapaljenjem. Zato je najvažnije delovati i na infekciju i na zapaljenje.

~ MEHANIZAM DEJSTVA ~

Zajednički aktivni princip etarskog ulja čajnog drveta i lavande je 1,8-cineol (eukaliptol, kajeputol). Pored ovog aktivnog principa, etarsko ulje lavande sadrži dva aktivna principa - linalol i kamfor, a etarsko ulje čajnog drveta – terpinen-4-ol.

Svi ovi aktivni principi imaju antimikrobno dejstvo (antibakterijsko, antivirusno, antigljivično), antiinflamatorno (protivupalno) i imunomodulatorno (poboljšava odbranu organizma).

Mehanizam dejstva se zasniva na:
1. antimikrobnom (antibakterijskom) dejstvu aktivnih sastojaka etarskog ulja čajnog drveta i lavande, kojim se uništava Propionibacterium acnes.

  1. antiinflamatornom dejstvu – koje smanjuje nekorisnu zapaljensku reakciju a time i crvenilo (rubor), bol (dolor), otok (tumor), oštećenje funkcije (functiolaesa).
  2. imunomodulatornom dejstvu – povećava sposobnost borbe organizma sa mikroorganizmima u infekcijama kože.
  3. Etarsko ulje lavande posebno ubrzava epitelizaciju tj zarastanje okom vidljivih (makro) i nevidljivih (mikro) oštećenja kože, tako da se defekt kože što pre prekrije.

Imunomodulatorno dejstvo 1,8-cineola ispoljava se najviše kroz povećanje fagocitne sposobnosti monocita i makrofaga, vrste leukocita, krvnih ćelija koje učestvuju u odbrani organizma. Fagocitna sposobnost je jedan od načina uništavanja mikroorganizama i tumorskih ćelija.

Aktivni principi osim antibakterijski, deluju i antivirusno i anntigljivično na kožu, što im je sporedan ali važan efekat.

Uticaj aktivnog principa etarskog ulja čajnog drveta i lavande je najveći na mestu primene, ali ista dejstva, samo blaža, ima na ceo organizam jer je lako prolazi kroz kožu i ulazi u limfotok i krvotok.

~ KONTRAINDIKACIJE ~
Apsolutna kontraindikacija:

Preosetljivi (alergični) na neku komponentu preparata. Naši korisnici nisu prijavili neželjena dejstva.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close