APITOKS FORTE, RULEK, 50ml

Za one koji nisu alegrični na pčelinji otrov, APITOKS FORTE sa pčelinjim otrovom je unikatna ruska mast sa višestrukim delovanjem, i jedan je od najefikasnijih proizvoda na svetskom tržištu kod reumatskih i drugih koštano zglobnih oboljenja.
3.025,00 RSD

Opis proizvoda

Za one koji nisu alegrični na pčelinji otrov, APITOKS FORTE sa pčelinjim otrovom je unikatna ruska mast sa višestrukim delovanjem, i jedan je od najefikasnijih proizvoda na svetskom tržištu kod reumatskih i drugih koštano zglobnih oboljenja.

Sinergički u sadejstvu sa biljem sabeljnika (Comarum palustre syn. Potentilla palustris, barski petolist, zabijelnik, sedmoprsnik)  i oblepihe (Hippophae rhamnoides, vučji trn), precizno izbalansirani sastojci omogućavaju transportovanje aktivnih komponenti do najdubljih slojeva kože čime se postiže konstantan i dugotrajniji efekat blagotvornog delovanja.

Pčelinji otrov kao terapeutski agens vekovima je polje interesovanja i istraživanja. Primena sintetskih lekova često je problematična zbog potencijalnih neželjenih efekata koji se mogu pojaviti posledično nakon dugotrajne upotrebe.

Mišljnja stručnjaka su nepodeljena u stavu da je u određenim situacijama vrlo opravdano izazvati reakcije organizma u cilju prirodne stimulacije lučenja, u ovom slučaju, kortizola kako bi se izbegla potreba za upotrebom sintetskih kortizonskih preparata.

Kombinovanjem pčelinjih proizvoda – apitoksina, sa ekstraktima lekovitog bilja kreirana je ruska mast Apitoks forte, koje ima za cilj efikasnu pomoć kod reumatskih i drugih koštano zglobnih oboljenja.

U odnosu na dosada postojeću kremu Apitoks, koja se u praksi pokazala kao vrlo efikasna, ruska mast Apitoks Forte se odnedavno pojavila sa značajno izraženijim efektom, zahvaljujući dodatim komponentama, ekstraktu sabeljnika (zabijelnika, sedmoprsnika) i ulju oblepihe (Hippophae, vučjeg trna).

Obe ove komponente  dodatno poboljšavaju efikasnost i dejstvo pčelinjeg otrova, naročito kada je u pitanju pokretljivost zglobova i poboljšanje stanja kože. Precizno izbalansirani sastojci omogućavaju transport aktivnih komponenti do najdubljih slojeva čime se postiže konstantan i dugotrajan efekat blagotvornog delovanja.

~ Sastav APITOKS FORTE masti ~
---- kokosovo ulje
---- pčelinji vosak
---- ulje oblepihe (pasijeg trna)
---- ulje kamfora
---- ekstrakt rena
---- ekstrakt lipe
---- ekstrakt sabeljnika
---- ekstrakt gaveza
---- propolis
---- pčelinji otrov (apitoksin)

Apitoksin je stručni naziv za otrov pčela. Od davnina do danas, poznata je terapija reumatskih i drugih koštano zglobnih oboljenja, pčelinjim otrovom.

U kontrolisanim količinama, apitoksin, pčelinji otrov je bezbedan i veoma koristan za ljudsko zdravlje. Tradicija korišćenja uboda pčela kod reumatskih tegoba i, uopšte, regulisanje stanja koštano zglobnih veza doseže u vreme starog Egipta, Vavilona pa sve do Kine. Iz istorijskih izvora poznato je da su nemački imperator Karlo Veliki, kao i ruski car Ivan Grozni, lečili  kostobolju apitoksinom. Pčelinji otrov je izvanredan katalizator hemijskih procesa u organizmu (utiče povoljno na brzinu hemijskih procesa). Čak i minimalne količine imaju veoma pozitivan efekat na zdravlje ljudi.

Apitoksin kombinovan sa ekstraktima i uljima lekovitog bilja (ekstrakt sabeljnika, ekstrakt lipe, ekstrat rena, ekstrat gaveza, ulje oblepihe, kamfora), kao i ekstraktom propolisa, takođe, poseduje izvanredno svojstvo u otklanjanju ožiljnog tkiva nakon hirurških intervencija i ožiljaka nastalih nakon zarastanja opekotina.

~ Svojstva APITOKSINA ~
----
umiruje bol
---- ima izražen antiupalan efekat
---- poboljšava cirkulaciju i mikrocirkulaciju u tkivima i organima
---- poboljšava kvalitet kože
---- pospešuje i ubrzava regeneraciju tkiva
---- smanjuje bolove u mišićima i ligamentima

Apitoksin je dozvoljeni biostimulator, koji povećava fizički potencijal, a u kombinaciji sa gavezom, sabeljnikom, lipom i renom, intenzivno ga mogu koristiti  sportisti u periodu pripreme i sportskih takmičenja kao sredstvo koje poboljšava fiziološko stanje mišića, i lgamenata. Takođe apitoksin je delotvoranv u procesu oporavka od sportskih povreda i otklanja posledice upale mišića. Apitoksin utiče na brzinu hemijskih procesa u mišićima i smanjuje osećaj umora, ubrzava otklanjanje i razgradnju mlečne kiseline. U doziranim količinama ne izaziva neprijatne reakcije, ne peče, ne hladi  i ne nadražuje kožu.

Ulje kamfora u kombinaciji sa propolisom odlikuje se izvanrednim delovanjem na koštano-zglobni sistem  sti-mulišući prirodne sposobnosti za zaustavljanje upalnih proseca.

Propolis: izuzetan prirodni biostimulans antiupalnog dejstva koji zahvaljujući biljnim komponentama prodire u dublje slojeve tkiva .

Ekstrakt Gaveza: Gavez je sastojak koji svojim sinergističkim efektom učestvuje u procesu regeneracije mehaničkog oštećenja tkiva, nastalog kao posledica distorzije dislokacije i li uboja.

Ekstrakt rena – Prema jednooj antičkoj izreci da „rotkvica vredi težinu olova, repa težinu srebra, a ren težinu zlata“. Sloveni su gajili i koristili ovu biljku od IX veka, a u drugim delovima Evropi pojavljuje se tek u XV veku. Od kada su stari Grci još 1.500 godina p.n.e. počeli da koriste ren, kao sredstvo za ublažavanje bolova u leđima,  još uvek je ostao važan sastojak mnogih masti i tinktura.

Ekstrakt lipe je odlično antiupalno sredstvo te se zbog ovog svojstva  nalazi i u recepturi ovog tradicionalnog ruskog melema.

Sabeljnik močvarni (Comarum palustre) je veoma poznata biljka kod travara i lekara u Rusiji i sadrže ga gotovo svi preparati namenjeni koštano-zglobnom sistemu. U ruskom narodu biljka ima naziv "zglobavka" jer doprinosi boljem funkcionisanju zglobova i kostiju. Savremena medicina je samo potvrdila zapažanja naših predaka i intenzivno koristi blagodati ove biljke.

Ulje oblepihe, najveći je prirodni izvor karotenoida. Njeno prisustvo u preparatu omogućava maksimalnu negu oštećene kože, poboljšava propustljivost aktivnih sastojaka masti i doprinosi opštem delovanju aktivnih supstanci u masti.

~ Apitoks Forte mast ~
Mast Apitoks Forte je napravljena metodom hladne prerade, te su zbog tehnološkog postupka u toku izrade, sačuvane sve aktivne komponente biljaka. Zahvaljujući preciznoj recepturi, prilikom aplikacije, ne izaziva neprijatne manifistacije na koži poput pečenja, hlađenja, štipanja…

~ Naučno istraživački radovi ~
Naučno istraživački pravci bioloških, farmaceutckih i drugih laboratorija usmereni su ka istraživanju lekova i supstanci koje lekovi sadrže, a koji nemaju štetno delovanje i negativne nuspojave.

Po rečima poznatog istrživača iz oblasti razvojne farmaceutike, Stiva Gardenova, u farmaceutskoj industriji rešavaju se oni problemi koji su u prirodi rešeni na prirodan način. "Nije problem otkriti da nešto leči, problem je da to isto druge stvari u telu ne uništava" kaže ovaj naučnik.

Zapravo u biljnoj i api-farmaciji, priroda se postarala da sve bude u srazmeri i idealnom odnosu kako negativne posledice ne bi bile moguće. Po broju objavljenih radova u istraživanju svojstva i delovanja apitoksina, kao i proizvodnji preparata usmerenih ka saniranju različitih patoloških stanja, prednjače ruski naučnici.

Tako na primer, profesor doktor bioloških nauka Vasilij Nikolaevič Krilov sa univerziteta Lobočevski (video zapis predavanja) smatra da je upotreba kortizona u terapiji koštano zglobnih sistema opravdana samo u slučajevima kada su iscrpljene sve druge mogućnosti, što nije praksa u svetu. Kortizoni su na žalost lek izbora i startna terapija kada je reč o bolestima koštano zglobnog sistema.

Profesor Kirilov kaže da pčelinji otrov izaziva lučenje prirodnog kortizola u organizmu čoveka u onoj meri koja je potrebna za terapeutske svrhe, ne remeteći hormonski status organizma i ne izazivajuću dramatične i štetne negativne pojave.

~ Indikcije ~
---- artritis, poliartritis, artroza, okoštavanje
---- radikulitis
---- međurebarne neuralgije
---- giht
---- mialgija
---- poboljšavanje pokretljivosti zglobova
---- reumatske tegobe i išijalgije
---- traume, udari, uboji, hematomi
---- sve vrste povreda ligamenata
---- rane nastale usled dugotrajnog ležanja i posledica dijabetesa
---- kod mastopatije (nanosi se bez masaže)
---- kod glavobolje (izmasirati slepoočnice i potiljak)
---- kod rinitisa, sinuzitisa, (naneti mast u nosnu šupljinu, masirati regiju sinusa)
---- kod prehlade (u regiji grla, grudi, leđa, između očiju)
---- kao osnova za masažu
---- za osobe koje bave profesionalnim sportom i baletom kao prirodno sredstvo poboljšanja performansi mišića

~ Kontraindikacije ~
----
individualna preosetljivost na sastojke masti, upotreba u saunama ili preterano toplim hidro-masažnim kadama
---- Područja sa izraženim (proširenim) venama se ne masira (mast se blago nanosi na mesto aplikacije)
---- Alergija na pčelinji otrov

~ PREPORUKA ~ 
Na najosetljiviji deo kože (unutrašnja strana podlaktice) naneti manju količinu masti i sačekati 30-ak minuta. Ukoliko se ne pojave reakcije u vidu svraba otoka crvenila, mast možete bezbedno koristiti.

~ Način primene ~
Nanositi na mesto aplikacije 2-4 puta u toku dana. U cilju postizanja boljeg efekta, tretirana mesta se mogu dodatno utopliti. Regija proširenih vena se ne utopljava. Maksimalna kontinuirana dužina upotrebe je 4 meseca. Upotreba se može nastaviti nakon pauze od 10 dana.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close