MED OD HELJDE SLAVUJ 900G

Odličan protiv visokog holesterola i anemije. Preporučuje se za želudačne tegobe, infekcije i protiv kašlja.
1.599,00 RSD

Opis proizvoda

---------BESPLATNA DOSTAVA-------

Састав:  100% врцани

По чему је мед од хељде посебан?
Када узмете теглу меда, вероватно очекујете да ће бити слатког укуса и светло жуте боје. То свакако није међу од хељде, јер је један од тамнијих врста меда и снажан укус. Не изгледа и нема укус попут уобичајених сорти попут меда од багрема или меда од липе. Многи овај тамни мед упоредјују са меласом. Неки описују укус као сладни или карамелни или орашасти, али се и даље веома разликује од укуса лаких врста меда. Хељда цвета у северној клими која је влажна и хладна, природно се налази у земљама попут Русије, Кине и Канаде. Славуј сирови мед од хељде је из најчистијег дела планете. Из Сибира.

Здравствене предности меда од хељде

Када имате јак кашаљ, обично посежете за леком против истог. Студије, међутим, показују да би било боље да посегнете за теглом меда од хељде.
Истраживања (и широко распрострањено искуство) документују чињеницу да је овај посебно ефикасан у лечењу кашља код деце млађе од 18 година. Једна студија је упоредила резултате лечења деце са сирупима против кашља и лечења медом од хељде. Укратко, мед је знатно надмашио лекове. На крају и Америчка академија породичних лекара препоручује мед од хељде као први третман за кашаљ код деце.

Висок ниво полифенола, чини га добрим оружјем против високог холестерола и високог крвног притиска, кардиоваскуларних болести и анемије. Антиоксиданси се боре против штете коју слободни радикали временом наносе телу јачају имунолошки систем. Одличан је за желучане тегобе, инфекције.

Такодје је добар у лечењу рана и опекотина, јер резултати студија показују да мед од хељде (попут других тамних медова) зауставља раст бактерија и гљивица у ранама упијајући вишак воде на кожи. То је исти разлог што мед од хељде прави добре резултате и при третману коже.

Скоро све здравствене предности хељде и друге меда зависе од употребе нефилтрираног, сировог меда, а не од високо прерађених верзија. Када је сирови мед пастеризован и јако филтриран, има дужи век трајања и спорије кристалише - али већина важних компоненти у меду се губи.

Када купујете мед од хељде, потражите производе који наводе „сирови, нефилтрирани мед од хељде“.

 

Нутритивне вредности на 100 г:  
Енергетска вредност: 1389 кЈ/327 кцал
Угљени хидрати: 81г
Од којих шећери: 74г
масти:
Од којих засићене:
Протеини: 0,8г
Тако:

Увозник: Гречка доо Београд

 

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close