BREZIN ŠEĆER, KSILITOL, 300g

Brezin šecer je potpuno prirodni zasladivac koji nudi alternativu za one koji ne žele da se odreknu radosti života, ali vode racuna o uravnoteženoj ishrani clanova svoje porodice. Za razliku od mnogih drugih zasladivaca koji se koriste kao zamena za š
584,00 RSD

Opis proizvoda

Brezin šecer je potpuno prirodni zasladivač koji nudi alternativu za one koji ne žele da se odreknu radosti života, ali vode računa o uravnoteženoj ishrani članova svoje porodice.

Za razliku od mnogih drugih zasladivaca koji se koriste kao zamena za šecer, brezin šecer se ponaša i rastvara poput obicnog šecera i može u potpunosti zameniti njegov ukus.

Brezin šecer je po svom sadržaju 100% ksilitol, supstanca koja se prirodno nalazi u gotovo svom povrću i voću.

Brezin šecer se dobija izdvajanjem iz drveta breze.

Brezin šecer ima veoma nizak glikemijski indeks, 7-13 pa je pogodan i za ishranu dijabetičara. Konzumiranje brezinog šecera u uravnoteženoj ishrani može da doprinese održavanju normalnog nivoa šecera u krvi i normalne telesne težine.

Ksilitol se polako apsorbuje i vari, pa daje osecaj sitosti.

U odnosu na šecer (saharozu) on ima manje kalorija i sadrži 40% manje energije (2,4 kcal/g)

Upotreba brezinog šecera umesto obicnog šecera (saharoze) može da doprinese održanju zdravih zuba, a ukoliko se uzima posle obroka, brezin šecer može da podstakne remineralizaciju zuba.

Napomena: brezin šecer nije plodno tlo za gljivice, zbog cega nije pogodna osnova za peciva gde se koristi kvasac.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close