KORIJANDER ULJE (Coriandrum sativum) ETERRA 10ml

Miris etarskog ulja korijandera osvežava i okrepljuje.
850,00 RSD

Opis proizvoda

Korijander je od davnina veoma cenjena lekovita biljka. Naučnici sa Instituta za biohemiju i biotehnologiju Annamalai Univerziteta u Indiji (Antioksidativni potencijal semena korijandera; 2010.) utvrdili su da ulje semena korijandera ima veoma povoljan efekat u regulisanju rada pankreasa i izlučivanju insulina. Došlo je do smanjenja glukoze u krvi za 44%, glikoziliranog hemoglobina za 58% i povećanja lučenja insulina iz pankreasa za 40%, pa se ulje semena korijandera preporučuje kao prirodno sredstvo za ublažavanje tegoba kod dijabetesa I i II.

U Kini se seme korijandera vekovima koristi za regulisanje normalnog rada creva. Ublažava osećaj mučnine, a posle obilnog obroka otklanja osećaj punoće u želucu. Olakšava rad jetre i pravilno lučenje žuči što je takođe važno u procesu varenja hrane. Podstiče pravilno lučenje crevnih sokova i balansira normalnu crevnu floru. Uklanja crevene grčeve i odličan je za detoksikaciju organizma.

Stimuliše rad pankreasa i izlučivanje insulina, tako da je korisno dijabetičarima i stimuliše pravilan rad endokrinog sistema. Snižava holesterol u krvi, reguliše probavu i podstiče normalno lučenje crevnih sokova i na taj način balansira normalnu crevnu floru, pospešuje rad jetre, ublažava simptome hepatitisa. Ima antivirusno dejstvo. Otklanja bolove i relaksira mišiće, smanjuje otok kod bubrežnih i reumatskih bolesti, balansira nivo polnih hormona i podstiče želju. Preporučuje se i u nezi problematične kože, jer otklanja mitisere i hidrira sve tipove kože.

“Biljna porodica Apiaceae, etarsko ulje srednje note se dobija destilacijom vodenom parom  semena biljke, hemijki sastav : linalol, pinen, terpinen, limonen su u najvećem procentu

Smanjiti posledice stresa i pritiska, smiruje nervni sistem i pomaže kod migrene i razdražljivosti , pomaže da se lakše uspostavi balans i jasnoća razmišljanja i koncentracija. Može se kombinovati u difuzeru sa etarskim uljem tamjana, lavande ili žalfije.

Karminativ: smiruje bolove u stomaku, opušta glatku muskulaturu i podstiče izbacivanje gasova iz creva ( Holmes 2019)

Antispazmodik: Najčešće korišćeno etarsko ulje u problemima digestivnog sistema ( Worwood 2016, Lawles 2014)

Antioksidans: Singh. I sar. 2006.god su dokazali antioksidativna svojstva, i to u povećanju performansi prostornog pamćenja kod Alzheimerove bolesti (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23958472/) i na hepatoprotektivnom dejstvu koje je utvrđeno kod pokusnih miševa (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20608729/)

Antimikotik: U laboratorijskim uslovima ( „in vitro“) etarsko ulje korijandera je delovalo na nekoliko vrsta oralne kandide, a delovalo je sinergijski i sa antimikotikom amfoteracinom u uništavanju ove gljivice.( Silva i sar.2011).”

NETO: 10ml

Uvoznik: Terra co doo

Zemlja porekla: Indija

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close