LIV.52 HIMALAYA 100 TABLETA

Liv.52® pomaže obnavljanje funkcije jetre i doprinosi smanjenju ALT i AST, kao i povećanju nivoa albumina.
930,00 RSD

Opis proizvoda

Liv.52 100 tableta

Jedna tableta Liv.52® sadrži sprašene delove sledećih biljaka:

  • Capparis spinosa 65 mg;
  • Cichorium intybus 65 mg;
  • Solanum nigrum 32 mg;
  • Cassia occidentalis 16 mg;
  • Terminalia arjuna 32 mg;
  • Achillea millefolium 16 mg;
  • Tamarix gallica 16 mg;
  • Mandur bhasma 33 mg( prirodni izvor Fe).

Biljke koje ulaze u sastav preparata

Kapar – Capparis spinosa (Capparideae) 65mg * Značajan hepatostimulans koji poboljšava funkcionalnu efikasnost jetre. Ima diuretično i blago laksativno dejstvo, dobro je pomoćno sredstvo kod redukovanja edema.
 
ikorija – Cichorium intybus (Asteraceae) 65mg * Indijska Materia Medica navodi blagotvorno desjtvo ove biljke kod obstrukcije i tromosti jetre i kod promena na žučnim putevima.Veoma je korisna u lečenju uvećane jetre i štiti jetru od negativnog dejstva alkohola. Takođe, koristi se u lečenju nervnih poremećaja jer poseduje sedativni efekat, a ima i sposobnost da smanjuje nivo šećera u krvi.
 
Pomoćnica – Solanum nigrum (Solonaceae) 32mg * Biljka koja se u indijskoj Materii medici navodi, između ostalog, kao sredstvo koje pokazuje povoljan efekat kod inflamatornih otoka i hronične ciroze jetre i slezine. Ima značajno diuretično dejstvo. 
 
Kasija – Cassia occidentalis (Caesalpiniaceae) 16mg * Biljka koja povoljno utiče na glikogen. Koristi se kao protivotrov kod različitih trovanja. Pomaže i kod dispepsije, hidropsije i groznice. Ova biljka reguliše crevne pokrete i njeno blago laksativno dejstvo je od pomoći u lečenju konstipacije. Semenu ove biljke se pripisuje svojstvo da prečišćava krv.
 
Arjuna – Terminalia arjuna (Combretaceae) 32mg * Biljka bogata mineralima i esencijalnim uljima. Korisna je u tretmanu različitih bolesti jetre. Kora drveta Arjune se vekovima koristi u lečenju kardiovaskularnih oboljenja. Poseduje i mnoštvo drugih terapeutskih blagodeti uključujući i tretman protiv astme, hipertenzije i kamena u bubregu. 
 
Hajdučka trava – Achillea millefolium (Compositae) 16mg * I kod nas veoma poznata lekovita biljka kako u narodnoj tako i u službenoj medicini. U indijskoj Materii medici se preporučuje kao stimulans, tonik i karminativ, i veoma je poštovana zbog svojih lekovitih svojstava. 
 
Tamaris allica (Tamaricaceae) 16mg * Indijska Materia medica navodi ovu biljku kao hepatični stimulans i digestiv sa veoma povoljnim efektom na glikogen jetre i serumske proteine. Ima laksativno i antihemolitičko dejstvo. Često se koristi kod konstipacije. Može pomoći i kod obilnog menstrualnog krvarenja i hemoroida.
 
Mandur bhasma(ferrum et ferri oxidum) 33mg * Predstavlja proizvod koji se dobija mešanjem feri oksida sa sokovima navedenih biljaka,tako da se dobija organski vezano gvožđe, koje organizam u takvom obliku može da iskoristiti.
 
Način upotrebe: Odrasli 2 puta po 2 tablete dnevno
                         Deca starija od 12 godina:  2 puta po 1-2 tablete
 
 

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close