LIOFILIZOVANA KOZJA SURUTKA LYOCAKE 100G

Regeneriše jetru, jača imuni sistem, čisti organizam, uvećava mišićnu masu a smanjuje telesnu težinu.
1.750,00 RSD

Opis proizvoda

Vrlo važan proizvod za sve koji se bave sportom i zdravom ishranom, jer od praha surutke se prave zdravi proteinski šejkovi.
Bogata je kalijumom, natrijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, cinkom, bakrom, kobaltom, manganom, molibdenom, kao i vitaminima: B2, B6, B12, C, K.
Proteini iz surutke se porede sa proteinima majčinog mleka.
Dakle, proteini iz kozjeg mleka i surutke preporučuju se onima koji su alergični na proizvode od kravljeg mleka.
Niska kalorijska vrednost je svrstava i u grupu proizvoda preporučljivih i kod mršavljenja.
Liofilizacija je taj postupak koji se primenjuje prilikom sušenja neke namirnice za očuvanje sastojaka, pa čak i tako osetljive supstance kao što je pčelinji matični mleč.
Proizvodi kozjeg mlijeka imaju prirodno nizak nivo holesterola, a ako je u pitanju obrano kozje mleko, te vrednosti su još niže i kod masti i kod holesterola, što se smatra odličnom opcijom za one koji vode računa o unosu masti i kalorija.
Jedna šolja kozjeg mleka sadrži 168 kalorija, oko 10 grama masti ali svega 26 miligrama holesterola.

Upotreba:

  • Kašičicu razmutiti u 1-1.5 dl obične vode, sobne temperature;
  • Najbolje piti ujutru za doručak, da bi došla do maksimalnog iskorišćenja svih sastojaka;
  • Najbolje piti na prazan stomak radi bolje apsorpcije;
  • Sadrži sve potrebne aminokiseline za rast, razvoj i regulaciju organizma;

 

Liofilizacija je taj postupak koji se primenjuje prilikom sušenja neke namirnice za očuvanje sastojaka, pa čak i tako osetljive supstance kao što je pčelinji matični mleč.

*Najčešća alergija na hranu* se dešava deci do treće godine starosti - i to je alergija na kravlje mleko.

Alergijske reakcije obično se ispoljavaju kao kožni osip, povraćanje, dijareja i anafilaktički šok. Razlog nastanka ovakve reakcije je protein *alfa s1 kazein* kojeg u kravljem mleku ima čak 89 odsto više nego u kozjem.

Prema nedavnoj studiji, 93 odsto beba koje su pokazale alergiju na kravlje mleko mogu da piju kozje mleko i kozju surutku bez ikakve alergijske reakcije. Dakle, proteini iz kozjeg mleka i surutke preporučuju se onima koji su alergični na proizvode od kravljeg mleka.

Struktura proteina iz kozjeg mleka stvara mekšu surutku, koja je mnogo lakša za varenje. Osim toga, protein kozjeg mleka i njegova hemijska struktura su *veoma slični proteinu* koji se nalazi u majčinom mleku.

Odgovarajući unos kalcijuma je od vitalnog značaja za zdrave kosti i zube. Kalcijum pomaže i u kontroli telesne težine razbijanjem masti.

Proizvodi kozjeg mlijeka imaju prirodno nizak nivo holesterola, a ako je u pitanju obrano kozje mleko, te vrednosti su još niže i kod masti i kod holesterola, što se smatra odličnom opcijom za one koji vode računa o unosu masti i kalorija.

Jedna šolja kozjeg mleka sadrži 168 kalorija, oko 10 grama masti ali svega 26 miligrama holesterola.

Dakle, iz svega navedenog zaključuje se da je kozja surutka odličan način da obezbedite dodatne zalihe proteina kroz ishranu. Lako je svarljiva, mogu je piti i osobe koje su alergične na laktozu. A u sebi sadrži važne vitamine i minerale koji su ljudskom telu neophodni kako bi bilo i ostalo zdravo.

Jednostavno, sve zdravstvene prednosti su na strani ovog proizvoda nastalog pravljenjem kozjeg sira, tako da je njegovo uvođenje u redovnu ishranu svakog od nas NEPROCENJIVO.

Nutritivne vrednosti na 100g:  
Energetska vrednost: 1853kJ/441kcal
Ugljeni hidrati: 61,6g
Od kojih šećeri: 58,6g
Masti: 15,3g
Od kojih zasićene: 9,6g
Proteini: 14,1g
So: 1,3g

Neto: 100g

Proizvođač: PVP Centar za liofilizaciju, Valjevo

 

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close