NONI ČAJ, LEKOVITO, 25 filter vrećica

Nonijev plod spada u grupu od 80 lekovitih biljaka koje pripadaju medicinski najdelotvornijoj biljnoj grupi starog sveta, a u toj biljnoj grupi ima najveću sposobnost da spaja kseronin. Koristi se i kao hrana i kao lek.
488,00 RSD

Opis proizvoda

Noni je voće koje se vekovima koristi u Polineziji, Indiji, Tahitiju i na Havajima. Koristi se i kao hrana i kao lek.

 ~ Osnovna primena ~
  -- reguliše rad štitne žlezde
  -- antidepresivno dejstvo
  -- reguliše krvni pritisak
  -- nazivaju ga voće sa 1000 blagotvornih uticaja

~ Način konzumiranja ~
U šolju stavite jednu kesicu Noni čaja. Preliti vrelom vodom koja je malo ispod tačke ključanja. Budući da je ovo potpuno prirodan čaj, bez ikakvih dodataka, pa ni dodatih boja i aroma, poklopiti šolju i ostaviti da odstoji 8-10 munuta. Po potrebi dosuti još tople vode. Čaj piti jedan do tri puta na dan. Može se piti i uveče jer smiruje organizam i neće izazvati nesanicu.

Nonijev plod spada u grupu od 80 lekovitih biljaka koje pripadaju medicinski najdelotvornijoj biljnoj grupi starog sveta Rubiaceae, te u Rubiaceae biljnoj grupi ima najveću sposobnost da spaja kseronin.

Raste samonikla, a daje plodove tokom cele godine.

Istraživanja su pokazala da u plodu Nonija postoji više od 150 korisnih sastojaka.

Noni plod ima 800 puta više Proxerina nego ananas koji je do danas bio najveći izvor ovog sastojka.

Proxeronin i proxeronasa su dva sastojka koja omogućavaju ljudskom telu stvaranje XERONINA, najvažnijeg alkaloida za obnovu svih molekula u ćelijama.

Noni voće sadrži 18 raznih aminokiselina, brojne minerale i vitamine kao i različite enzime.

Najčešće se koristi za regulisanje krvnog pritiska, regulisanje nivoa šećera u krvi, povećanje telesne energije, uklanjanje nesanice i neraspoloženja (pomaže prilikom depresivnih stanja), povećanje psihičke stabilnosti, protiv alergija i upala, za uklanjanje bolova...

Pored navedenog dejstva Noni je koristan za sve one koji treniraju. Aminokiseline, koje Noni sadrži, pospešuju razvoj mišića i podržavaju funkciju štitne žlezde. Redovnom upotrebom čaja od Nonija može se smanjiti rizik od infarkta i rizik od izliva krvi u mozak. Noni čaj pomaže i u probavi pa time smanjuje moguće probleme digestivnog trakta. Može biti korisna dopuna u terapiji raznih bolesti zavisnosti: pušenje, alkoholizam, narkomanija.., jer upotrebom Nonija smanjuju se simptomi odvikavanja, čime se proces daleko lakše podnosi.

Dejstvo Noni čaja je najbolje ako se koristi od 3 do 6 meseci u kontinuitetu.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close