ČAGA ALTAJA, ČAJ, RULEK, 50g

ČAGA je gljiva koja raste na stablu breze. Skuplja se u beskrajnim brezovim šumama drevnih, nepreglednih, ekološki još uvek čistih planina Altaja. Gljiva ČAGA decenijama akumulira lekovite sastojke iz korena, stabla i grana breze pre nego sazri za branje.
685,00 RSD

Opis proizvoda

ČAGA je gljiva koja raste na stablu breze. Skuplja se u beskrajnim brezovim šumama drevnih, nepreglednih, ekološki još uvek čistih planina Altaja. Gljiva ČAGA decenijama akumulira lekovite sastojke iz korena, stabla i grana breze. Sadrži veliki broj hranljivih supstanci izuzetne zdravstvene vrednosti.

ČAGA koja se koristi u medicinske svrhe mora rasti minimum dvadeset godina.

Ime ČAGA ova gljiva dobila je od starosedeoca oko altajske reke Kame, leve pritoke Volge.

Sama pritoka ovde je možda malo poznata, jer teče nepreglednim, slabo naseljenim, ekološki čistim predelima. Ali je reka Kama možda i veća od Volge, jer je to reka dužine skoro dve hiljade kilometara.

A u imeniku gljiva, u Index fungorum, ČAGA se vodi pod imenom - Inonotus obliquus.

Slično brazilskom orahu, ni čagu nije moguće gajiti u intenzivnim uslovima, nemoguće je postizati industrijske prinose. Kao i brazilski orah, i čaga MORA rasti samostalno, u netaknutim šumama, daleko od ljudi. Svi dosadašnji pokušaji plantažnog gajenja čage rezultirali su neuspesima.

Takođe, sve veća potražnja za visokvalitetnom čagom dovodi do smanjenja zaliha odgovarajućih u medicinskom smislu (gljiva starijih od 20 god.) i pogodnih za tretman i prevenciju karcinomnih oboljenja.

Međutim, Fabrika farmaceutskih preparata Galen, jedna od najpoznatijih na Altaju, prepoznatljiva pre svega po kvalitetu čage i visokom nivou farmakološki aktivnih supstanca u istoj.

Načelnik medicinskog centra Alfit na Altaju, Dr sci. med. Sergej Valaerijevič Korepanov, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, onkolog i ginekolog, u kliničkoj praksi čagu uvršćuje kao ključni sastojak terapije svojih pacijenata. Dr Korepanov je autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije koji lekovitost bilja iz netaknute sibirske prirode dopunjuje upotrebom savremene  tehnologije i naučnih dostignuća.

Terapijske indikacije

Prema višestrukim studijama, zapažena je efikasnost čage u sledećim slučajevima:

 • Opadanje imuniteta,
  • Hemo i radio terapije,
  • Onkološke bolesti,
  • Oboljenja jetre,
  • Poboljšanje sinteze D3 vitamina,
  • Anemija,
  • Kandida,
  • Dijabetes,
  • Oboljenja gastro-enterološkog sistema,
  • Hronični upalni procesi,
  • Psorijaza,
  • Ekcemi,
  • Imuna i autoimuna oboljenja.

 Sastav ČELEBNAJE ČAGE, čača čaja:

 • Divlja sibirska čaga kontrolisane starosti usitnjena po proizvođačkoj specifikaciji.

Sibirska divlja čaga se bere nakon određene starosti, najčešće posle 20 godina, kada postaje lekovita i primenljiva u medicinske svrhe. Tek nakon dvadeset godina stvara se koncentracija lekovitih supstanci, neophodnog farmakološkog nivoa.

Čaga je bogata je polisaharidima, a pre svega sadržajem beta glukana, triterpena (među njima i lanosterol), sterola, saponina, inotodiola, trametenolične kiseline, SOD-enzima i njenog glavnog sastojka betulinske kiseline u čagi.

Betulinska kiselina ima svojstvo da neutrališe već formirane kancerogene ćelije i da istovremeno čuva vitalnost i funkciju zdravih. Takođe deluje protiv nastanka novih kancerogenih ćelija, poseduje osobinu da akumulira radioaktivne minerale.

Čaga je i prirodni lek za psorijazu, izuetno efikasan čak i tokom kratkog perioda korišćenja. Čaga smiruje crvenilo, perutanje, uklanja ljuspe na koži lakta, ruku, ledja, nogu, prstima.

~ Način primene ~
1 ravnu kafenu kašičicu
 preliti sa 2dl kipuće vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta.

Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana).

Shodno potrebi doza se može povećati.

Za minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ovog fitokompleksa tokom 3 meseca, nekoliko puta godišnje. Period upotrebe se može produžiti u zavisnosti od vrste i obima oboljenja koje se tretira.

~ Kontraidikacije ~
Kontraindikacije
 nisu zabeležene osim slučajnih, anegdotalnih individualnih preosetljivosti na neke od sastojaka gljive.

~ Napomena ~ 
Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) potrebno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

~ Pakovanje ~
50 grama.

~ Proizvođač ~
Farmaceutski zavod Galen
, grad Barnaul, Ruska Federacija.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close