KROMPIROV SKROB 1KG

Krompirov skrob se dobija iz sitno rendanog i dobro ispranog krompira. Ima primenu kao vezivno sredstvo u raznovrsnim proizvodima. Krompirov skrob poboljšava teksturu proizvoda (daje mekoću i sočnost), a u pekarskim proizvodima povećava randman i produžav
300,00 RSD

Opis proizvoda

Krompirov skrob se dobija iz sitno rendanog i dobro ispranog krompira. Ima primenu kao vezivno sredstvo u raznovrsnim proizvodima. Krompirov skrob poboljšava teksturu proizvoda (daje mekoću i sočnost), a u pekarskim proizvodima povećava randman i produžava svežinu. 

Krompirov skrob je jedan od najboljih veziva u procesu proizvodnje mesnih prerađevina. Poseduje niske temperature želiranja koje omogućavaju apsorpciju vode u raznim fazama kuvanja. Krompirove skrobne granule apsorbuju velike količine vode kada se greje do 72-75 C, stoga se funkcionalno ponašaju kao mesni proteini.

Krompirov skrob je proizveden vlažnim postupkom iz krompira. Bogat je ugljenim hidratima što ga čini lako svarljivim. Krompirov skrob je jedan od najboljih veziva u procesu proizvodnje mesnih prerađevina. Poseduje niske temperature želiranja koje omogućavaju apsorpciju vode u raznim fazama kuvanja. Krompirove skrobne granule apsorbuju velike količine vode kada se greje do 72-75 C, stoga se funkcionalno ponašaju kao mesni proteini. Krompirov skrob karakteriše bela boja, neutralan ukus i velika viskoznost, unapređuje teksturu proizvoda (mekoću, sočnost) kuvanog mesa a potpuno je prirodan bez glutena.

Krompirov skrob se može koristiti u raznim receptima. Evo nekih popularnih:

  • Peciva: Koristite krompirov skrob umesto običnog brašna za pravljenje kolača, kolačića i pite bez glutena.
  • Supe i umaci: Krompirov skrob koristite za zgušnjavanje supa i umaka bez dodavanja dodatne masti.
  • Premazi: Krompirov skrob koristite kao premaz za prženu hranu da postane hrskava.
  • Japanska kuhinja: Krompirov skrob se obično koristi u japanskoj kuhinji za pravljenje tempure i drugih jela.

Krompirov skrob se dobija iz krompira i popularan je sastojak mnogih jela. Evo nekoliko stvari koje treba imati na umu kada koristite krompirov skrob:

  • Vitamini i minerali: Krompirov skrob sadrži vitamine i minerale, kao što su vitamin C i kalijum, koji mogu pružiti zdravstvene prednosti.
  • Raznovrstan: Krompirov skrob se može koristiti u raznim jelima, uključujući pečene proizvode, variva i prženu hranu.
  • Djeluje kao vezivno sredstvo: Kada se koristi u pečenju, krompirov skrob djeluje kao vezivno sredstvo, što rezultira vlažnim i žvakanim pečenim proizvodima.
  • Pojačavač teksture: Kada se koristi kao sredstvo za zgušnjavanje, krompirov skrob može pomoći u poboljšanju teksture jela.
  • Bez glutena: Krompirov skrob je odlična alternativa za one koji su preosetljivi na gluten ili celijakiju.

 

Neto: 1kg

 

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close