GLUTENSKO BRAŠNO (PŠENIČNI GLUTEN) ZA SEITAN 500G

Glutensko brašno se najviše koristi za pravljenje seitana (sejtana) tzv. pšeničnog mesa. Veoma visok procenat proteina, čak 80% proteina. Znatno smanjuje vreme pravljena u odnosu na tok pravljenja sa običnim brašnom.
580,00 RSD

Opis proizvoda

Glutensko brašno se najviše koristi za pravljenje seitana (sejtana) tzv. pšeničnog mesa.

Sadrži veoma visok procenat proteina, čak 80% proteina. 

Znatno smanjuje vreme pravljena u odnosu na tok pravljenja sa običnim brašnom.

Recept.

Umešajte glutensko brašno i vodu i formirajte kuglu i stavite u hladnu vodu oko 10 min. Ovo je potrebno testu za odmor i za završno formiranje.

Dok testo odmara, pripremite lonac sa vodom i zeleni. Nakon 10-ak minuta odmoreno testo stavite u gazu i zavežite. Nemojte jako stiskati jer testo kuvanjem malo naraste. Stavite testo u posudu sa vodom (bez zeleni) i stavite da provri. Nakon što proključa, izvadite i sada stavite u lonac sa ostalim namirnicama - zeleni i malo soja sosa. Polupoklopljeno kuvajte oko 1 sat.

Ostavite da se testo ohladi u vodi u kojoj se kuvalo. Stavite da se ocedi na cediljki. Tu vodu nemojte bacati već je procedite i njome prelijte sejtan ako nameravate da ga čuvate u frižideru. Na ovaj način može da stoji i 2 -3 dana.

Sejtan koristite kao meso - pržite, dinstajte, meljite…

NUTRITIVNE VREDNOSTI NA 100G:

ENERGETSKA VREDNOST...............419kcal

MASTI.........................................7g

od čega zasićene...........................4,4g

UGLJENI HIDRATI...........................9g

od čega šećeri................................3,3g

PROTEINI........................................80g

SO..................................................0,3g

Neto: 500g

Pakuje: Macrobiotic prom doo

Zemlja porekla: Poljska

Uvoznik: Elton corporation doo

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close