PERLICE TAPIOKE RINFUZ 100g

Male perle tapioke na meru. Prirodno, ne sadrži gluten. Tapioka je skrob koji se dobija od korena biljke kasava (Manihot esculenta) i čini osnovnu hranu, kao hleb ili pirinač, mnogim narodima širom sveta. Najviše se koriste za pripremu "Bubble tea".
99,90 RSD

Opis proizvoda

Male perle tapioke na meru

Prirodno, ne sadrži gluten.

Tapioka je skrob koji se dobija od korena biljke kasava (Manihot esculenta). Kasava je biljka poreklom, kao i krompir, kukuruz, paprika... iz Južne Amerike.

Danas, najveći proizvođači jestivog skroba od tapioke su Brazil, Nigerija i Tajland. Dakle, tapioka se gaji i u Južnoj Americi i u Africi i u Aziji.

Ona je osnovna hrana i igra ulogu hleba mnogim narodima sveta.

Uputstvo za pripremanje:
Stavimo vodu u lonac da provri, zatim dodajmo perlice. Kuvamo ih svega dva do tri minuta. Zatim smanjimo vatru i pustimo da se kuvaju još oko deset minuta, sve dok perlice ne postanu providne. Dok se kuvaju, povremeno promešajmo da se ne zalepe ili zagore.

Sama tapioka ima neutralan ukus, i može da služi kao podloga i osnovna masa drugim jelima.

Meke kuglice poput gumenih bombona su duša čaja, koji se najčešće pije hladan i dobro promućkan da postane penast i kremast…

Uprkos tome što ime sugeriše, bubble tea uopšte ne mora da bude čaj. Ovaj napitak u Aziji ima status opsesije, a sve više Evropljana ne može bez dnevne doze čaja, kafe ili soka sa neobičnim dodacima poput egzotičnog voća.

Perlice tapioke, koji se dobijaju iz korena biljke kasave, odnosno manioke, su duša Bubble čaja zbog svoje strukture poput gumenih bombona. Međutim, ovo piće ne duguje ime po mekim kuglicama, već po peni koja se dobija nakon mućkanja čaja kako bi se oslobodile arome.

Iako se pije svuda, original je poreklom iz Kine, gde se pojavio osamdesetih godina. U originalu je to bio crni čaj sa mlekom i šećerom koji bi se dobro protresao sa ledom. Želatinaste kuglice se prave od korena koji se koristi za zgušnjavanje jela poput kolača i pudinga. Ove lepljive kuglice žvaću se između gutljaja, a osim zabave za zube, tu je i zabava u „gađanju” sa malo širim slamčicama od onih na koje smo navikli u koktelima.

 Sami po sebi nisu kalorični, ali pošto su u šećernom sirupu, broj kalorija se brzo povećava. Tapioka se može zameniti aloe verom ili želeom.

Kako je popularnost azijskog čaja rasla, internet je počeo da se puni savetima za vrhunski užitak, koji da biste ga postigli, potrebno je da pogodite ‘tajming’ tako da se perle i čaj jedu i piju u isto vreme. vreme.

Možete sami da napravite čaj od mehurića; možete pronaći tapioku u prodavnicama zdrave ili azijske hrane, ali možete je napraviti tako što ćete pomešati pola šolje vrele vode sa šoljom brašna od tapioke i formirati kuglice, a zatim kuvati nekoliko minuta.

Recept za domaći (bubble tea) čaj sa mehurićima

 
  • 1 šolja perlica tapioke
  • 4 šolje jakog crnog čaja
  • kockice leda
  • 2 šolje mleka

Za sirup

  • 200 g šećera
  • 250 ml vode

Priprema:

1. Zagrejati vodu i šećer i kuvati dok se ne rastvori, pa ostaviti da se ohladi.

2. Perle skuvajte prema uputstvu na pakovanju, pa ocedite i stavite u šećerni sirup.

 3. Skuvajte čaj, ostavite da se ohladi i stavite u frižider.

4. Kada se čaj ohladi, sve sastojke stavite u šejker i dobro promućkajte – dve kašike perli su dovoljne za jednu osobu. Poslužite sa širokim slamkama.

tekst sa portala pun kufer. hr

Otvoreno pakovanje perlica tapioke čuvamo na prohladnom i suvom mestu. Izbegavajmo direktno izlaganje sunčevoj svetlosti.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close