ĐUMBIR UKISELJENI ZA SUŠI 1KG ROZE

Đumbir je jedna od onih biljaka koje imaju ogroman pozitivan učinak na ljudski organizam. Konzumira se i sirov i ukiseljen. U drugoj verziji đumbir može zadržati svoju prirodnu nijansu ili postati blago ružičast.
689,00 RSD

Opis proizvoda

Blago marinirani roze đumbir za suši.

Đumbir je jedna od onih biljaka koje imaju ogroman pozitivan učinak na ljudski organizam. Konzumira se i sirov i ukiseljen. U drugoj verziji đumbir može zadržati svoju prirodnu nijansu ili postati blago ružičast.

U poslednje vreme đumbir dobija sve veću popularnost, sve se više koristi kao začin raznim jelima - od mirisnog dodatka čaju do preliva za meso. Ipak, najčešći je i dalje kiseli đumbir, čiji je recept celom svijetu predstavila Azija.

U svojoj domovini, takvo jelo se zove Gari Ginger, ili Amazu Shoga. Reč Gari u azijskim zemljama smatra se đumbirom kao vrstom tsukemona, što doslovno znači kiselo povrće. Obično se sirće i šećer dodaju u tsukemono kao marinadu.

Zapadni mentalitet doveo je do promjene naziva jednostavno u kiseli đumbir, odnosno đumbir za suši, odnosno Sushi Ginger.

 Mnogi ljudi postavljaju pitanje: zašto se u prodaji kiseli đumbir najčešće nalazi u ružičastoj boji, a kada kiseli đumbir kod kuće, mnogi završe s velikim razočaranjem - željena ružičasta nijansa ne postoji?

Odakle đumbir dobija svoju ružičastu nijansu?

Mnogi ljudi veruju da se ružičasta boja kiselog đumbira postiže veštački zahvaljujući bojama koje mogu biti prirodne, poput, na primer, soka od cvekle, ili ne, odnosno u obliku raznih hemikalija.

 Zapravo, nema tajne kao takva, velika količina flavonoida, koji se nazivaju antocijanini i koji se nalaze u izobilju u rizomu mladog đumbira, daje kiseloj biljci „ružičastu“ boju.

Antocijanini imaju tendenciju da postanu ružičasti kada su u kontaktu sa kiselinom, kao što je sirće.

 

Ukiseljeni đumbir se odlično slaže s drugim jelima na bazi morskih plodova. Pa, ako vam se samo sviđa ukus kiselog đumbira, zašto je onda potrebno smišljati neka jela uz koja se može i treba poslužiti? Ako želite, možete ga jesti uz bilo koje jelo koje volite.
 Danas je ukiseljeni đumbir, koji se koristi kao začin za suši i druga japanska jela, postao veoma popularan

NETO: 1kg

Uvoznik: Sl color doo

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close