BLUE BALANCE BILJNE VAGITORIJE 5KOM BIOSS

Preparat BlueBalance sadrži koncentrovana etarska ulja roda Thymus (timijan) i hajdučke trave, lekovitih biljaka koje se rado koriste u tradicionalnoj medicini. Osnovni aktivni princip je timol. Preparat se primenjuje lokalno kod mešovitih vaginalnih inf
720,00 RSD

Opis proizvoda

 • biljne vaginalete
 • vaginalna kandidijaza
 • bakterijska vaginoza
 • HPV infekcije
 • kod mešovitih vaginalnih infekcija
 • kod promena na sluzokoži grlića materice
 • mogu da se koriste preventivno za negu i zaštitu vaginalne regije
 • mogu da se koriste rektalno kod rektalnih infekcija (hemoroidi itd.)
 • naučno i klinički ispitane
 • antimikrobno delovanje
 • analgetsko delovanje
 • antioksidativno delovanje
 • protivzapaljensko delovanje

 

 1 vagitorija sadrži: 1650 mg

 •  etarsko ulje roda Thymus (konc. - 90% timola) 148,5mg
 • Etarsko ulje hajdučke trave 16,5 mg
 • Oleinska kiselina 247,5 mg
 • Withepsol do 1650 mg

   Preparat BlueBalance sadrži koncentrovana etarska ulja roda Thymus (timijan) i hajdučke trave, lekovitih biljaka koje se rado koriste u tradicionalnoj medicini. Osnovni aktivni princip je timol. Preparat se primenjuje lokalno kod mešovitih vaginalnih infekcija.

  Aktivni principi lekovitih biljaka, koje se nalaze u sastavu BlueBalance vagitorija, zaustavljaju rast Gram- pozitivnih i Gram - negativnih bakterija i gljivica roda Candida. Pored ovoga, lek deluje protiv zapaljenski, antioksidativno i ublazava bolove. Kod mešovitih vaginalnih infekcija brzo dovodi do otklanjanja ili ublažavanja tegoba kao što su zapaljenje, svrab, bol i sekret.

  Način upotrebe:

  BlueBalance biljnu vagitoriju staviti duboko u vaginu, neposredno pre spavanja. Preporučuje se terapija u trajanju od 5 dana.

  Mere opreza:

  BlueBalance vaginalete ne smete koristiti ako ste preosetljivi na bilo koji sastojak leka. Lek ne koristiti u trudnoći, tokom dojenja i kod osoba mladjih od 18 godina.

  Način čuvanja.

  Čuvati u frizideru, na temperaturi 4-6 stepeni, u originalnom pakovanju. Ne zamrzavati.

  Rok trajanja 2 godine.

  Izdaje se bez lekarskog recepta.

  PROIZVOĐAČ: Bioss Petrović doo Beograd

 

Biljne vaginalete BlueBalance su klinički ispitane 2007. godine na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije. Biljne vaginalete BlueBalance pomažu kod gljivičnih, bakterijskih i virusnih vaginalnih infekcija sa izuzetnim analgetskim i protivzapaljenskim svojstvima.

BlueBalance biljne vaginalete, sadrže etarsko ulje hajdučke trave (Achillea millefolium L.) sa visokim procentom azulenskih jedinjenja i etarsko ulje timijana (Thymus vulgaris L.) sa visokom koncentracijom timola.

Aktivni sastojci ekstrakata ovih biljaka deluju baktericidno na gram negativne, gram pozitivne i koliformne bakterije, bacile, kao i na gljivice iz roda Candida – najčešće izazivače vulvovaginalnih infekcija. Istovremeno ispoljavanje antibakterijske, antigljivične, antioksidativne, analgetske i protivzapaljenske aktivnosti.

U pretkliničkom i kliničkom ispitivanju, postignuta je puna saglasnost o antimikrobnoj efikasnosti aktivnih principa sadržanih u BlueBalance biljnim vaginalete. Pokazano je da su BlueBalance biljne vaginalete, podjednako pouzdane u tretiranju bakterijskih i gljivičnih infekcija, na osnovu čega ih kliničari preporučuju kao veoma efikasnu terapiju kod mešovitih vaginalnih infekcija i problema. Mogu da se koriste preventivno za negu i zaštitu vaginalne regije. Takođe mogu da se koriste rektalno kod rektalnih infekcija (hemoroidi itd.).

Zaključak kliničkog ispitivanja BlueBalance vagitorija na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije:

U kliničkoj praksi uobičajeno je da se gljivice tretiraju na jedan način a bakterije na drugi, jer ne postoji univerzalna terapija. To se sprovodilo i u kontrolnoj grupi, gde je ispitanicama za Candidu (gljivicu) davan Cansen, vag.  Cansen je pokazao dobar rezultat što se tiče tretmana protiv gljivice Candida.

Međutim za tretiranje infekcija izazvanih gram+ ili gram bakterijama korišćeni su različiti antibiotici u zavisnosti od uzročnika. Međutim u eksperimentalnoj grupi BlueBalance, kao jedini terapijski oblik je demonstrirao izuzetnu sposobnost da istovremeno u potpunosti izađe kao pobednik protiv gljivica i protiv gram(+) i/ili gram(–)  bakterija. I pored znatno brojnijih antibiotika i različitih tipova vagitorija eminentnih proizvođača korišćenih za vaginalne infekcije u kontrolnoj grupi kombinovanim terapijama (vagitorije + antibiotici) u dužem vremenskom trajanju, BlueBalance se ipak pokazao superiornijim. 

Subjektivni utisci pacijentkinja iz eksperimentalne grupe su bili jako pozitivni, u smislu jednostavne primene i prijatnog mirisa BlueBalance, biljnih vagitorija. Ovo je rezultat primene samo jedne kutije BlueBalance (5 vagitorija).

BlueBalance biljne vagitorije davane su u toku 5 dana neprekidnog večernjeg apliciranja.  Neophodno je napomenuti da je lečenje u kontrolnoj grupi trajalo kod pojedinih ispitanica, primenom kombinovane terapije (vagitorije + antibiotici) i po 14 dana (jedan slučaj) i  7 dana (12 slučaja). Ono što biljne vaginalete čini još originalnijim jeste činjenica da poseduje jače delovanje na polimikrobne infekcije a nisu sintetskog porekla. Navedeno upoređivanje nije imalo za cilj da ostale preparate koji su se koristili zanemari ili na bilo koji način umanji njihovu ulogu. Naprotiv, poređenje je učinjeno sa ciljem da se pojasni superiornost i originalnost BlueBalance biljnih vaginaleta.

I ono što je najvažnije na bioaktivne komponente koje čine BlueBalance biljne vaginalete, mikrobi ne mogu da stvore „brzu“ rezistenciju kao što su to u mogućnosti da učine sa sintetskim molekulima.

 

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close