UMEBOŠI ŠLJIVE, 100g

Ukiseljene Japanske Umeboši šljive
860,00 RSD

Opis proizvoda

Ukiseljene Japanske Umeboši šljive.

Sastojci: Ukiseljene Japanske Umeboši šljive, Shizo lišće, Morska so.

Način upotrebe: Koristi se kao slani začin u jelima od žitarica i mahunarki, i za pripermu umaka i variva.

Koristi se više od 2000 godina kao dodatak jelu, veoma popularan u Japanu. Fermetišu u zemljanim ćupovima i do pet godina uz dodatak Shizo lišća i morske soli.

 Umeboši šljiva je veoma lekovita. Jedna umeboši šljiva u trenutku neutrališe trbušne tegobe, morsku bolest, mučninu.

Pomaže detoksikaciju organizma pri trovanju hranom. Koristi se sirova ili u prelivima za povrće i pripremu napitaka. Umeboši šljivom i šizo lišćem može da se ukiseli sveže povrće. Priprema napitka ume-šo-banča: Staviti 1 umeboši šljivu u šolju i preliti banča čajem. Dodati nekoliko kapi tamarija. Piti vruć napitak. Ovaj napitak otklanja glavobolju, jača krv i cirkulaciju.

Količina: 100g

Proizvođač: Mitoku Ltd, Japan

Uvoznik: Bio Špajz, DOO

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close