Sok od šargarepe

Sok od šargarepe

Možda niste znali ali veštački sokovi koji se kupuju u prodavnicama su puni šećera, zaslađivača i različitih emulgatora koji više štete nego što daju korist Vašem organizmu. Zato je preporuka lekara i nutricionista da pijete ceđene sokove, koji nemaju ništa veštačko u sebi i na taj način Vaš ogranizam će se preporoditi jer će dobiti neophodne vitamine koji su mu preko potrebni.

Čudesna lekovitost šargarepe odavno je poznata. Šargarepa obiluje velikim brojem vitamina i minerala. Tu je pre svega vitamin A, antioksidant koji sprečava pojavu slobodnih radikala u organizmu. Unošenjem vitamina A jača se imuni sistem, poboljšava se vid, reguliše se povišeni krvni pritisak i razna kožna oboljenja.

Provitamin A tj. beta karotin u šargarepi je takođe snažan antioksidant koji povećava imuni sistem organizma i štiti ga od kardiovaskularnih oboljenja.

Vitamin E je od velike važnosti za naš organizam jer učestvuje u regeneraciji nervnog i kardiovaskularnog sistema, a trudnicama omogućava pravilniji rad materice i snabdevanje ploda neophodnim sastojcima za njegov razvoj.

Ko ima problema sa gastritisom, šargarepa je prava stvar za njega. U šargarepi je prisutan tiamin, tj. vitamin B1 koji poboljšava varenje i reguliše kiselinu želudačnog soka.

Vitamin B3 kojim takođe obiluje šargarepa, metaboliše šećer, proteine i masti i daje energiju organizmu. Izuzetno pomaže u detoksikaciji i čišćenju organizma.

Unošenjem ove tako dragocene namirnice, Vašem telu ćete dati gipkost i podmladiti ga.

Za sok od šargarepe potrebno je oko 300 g očišćene šargarepe, možete oljuštiti i jabuku pa sve sastojke staviti u sokovnik. U dobijeni sok možete sipati 1 kašičicu limunovog soka. Dobićete oko 3dl ceđenog soka.

Uživajte i prijatno...

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close