SUVA KANDIRANA BRUSNICA, 1kg

Suva kandirana brusnica
790,00 RSD

Opis proizvoda

Sastav: Brusnica, Šećer, Limunska kiselina, Suncokretovo ulje, Koncetrat soka od zove.

 

Po porciji od 40g

Kalorije 130 Natrijum 0 mg
Ukupno masti 0 g Kalijum 0 mg
Zasićene 0 g U. hidrati 33 g
Polizasićene 0 g Vlakna 3 g
Mononezasićene 0 g Šećeri 29 g
Transmasti 0 g Proteini 0 g
Holesterol 0 mg    
Vitamin A 0% Kalcijum 0%
Vitamin C 0% Gvožđe 0%

 

Brusnica je poznata kao prirodni antibiotik, jer sprečava prijanjanje bakterija za zidove sluznica u organizmu. Naročito je popularna za sprečavanje vraćanja infekcija u urinarnom traktu. Poznato je da antibiotici unište bakterije koje su prisutne u urinu, ali deo bakterija se “sakrije” u zidove mokraćne bešike i po prestanku uzimanja antibiotika, nastave da se šire po urinarnom traktu. Koristi se kod urinarnih infekcija, a potvrđeno je njeno dejstvo protiv E.coli i drugih patogenih bakterija koje izazivaju infekcije u mokraćnim putevima. Zahvaljujući prisustvu bioflavonoida, sprečava i nastanak oboljenja desni, srca i krvnih sudova, ateroskleroze (suženja krvnih sudova), komplikacija dijabetesa... Zbog svog prijatnog kiselkastog ukusa koristi se i kao sok za osveženje ili za grickanje, a posebno se preporučuje osobama koje su izložene stresu ili imaju neko oboljenje srca i krvnih sudova.
Brusnica sadrži proantocijanidine koji „opkoljavaju“ bakteriju E.coli i sprečavaju njeno nastanjivanje na zid mokraćne bešike i mokraćnih puteva. Deluje i na druge patogene urinarnog trakta (Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Proteus mirabilis). Ispitivanja se vrše na temu koja količina antibakterijskih komponenti je potrebno da bude prisutna u urinu, da bi se ispoljilo dejstvo na bakterije.

Komponente ploda brusnice, takođe sprečavaju prijanjanje Helicobacter pylori na zid želudačne sluznice. H.pylori je izazivač čira na želucu. Brusnica sadrži i moćne antioksidanse, koji štite ćelije organizma od oštećenja.
Efikasnost brusnice u tretmanu urinarnih infekcija je potvrđena, a dokazano je da sprečava pričvršćivanje bakterija za zidove mokraćne bešike.Brusnica pokazuje antibakterijsko dejstvo protiv E.coli, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, i Proteus mirabilis.


U našim Biomarket prodavnicama možete kupiti na razmeravanje.

Proizvođač: Ocean Spray, SAD

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close