TRIBULUS KAPSULE HIMALAYA 60 KOMADA

Tribulus doprinosi normalnoj funkciji polnih organa i/ili hormonskoj aktivnosti, potpomaže povećanje seksualne želje i mogućnosti.
1.250,00 RSD

Opis proizvoda

Preporučena dnevna doza (1kapsula) sadrži 250mg suvog ekstrakta ploda biljke Tribulus (Tribulus terestris), sa min. 20% ukupnih saponina; emulgator – mikrokristalna celuloza; zgušnjivač – hidroksipropilmetilceluloza; sredstvo za povećanje zapremine – kalcijum fosfati; biljna kapsula : prečišćena voda, stabilizator – karagenan; sredstva protiv zgrudnjavanja – silicijum-dioksid, magnezijumove soli masnih kiselina; biljna kapsula: antioksidant – kalijum-acetat.

Babin zub  (lat. Tribulus terrestris) je jednogodišnja zeljasta biljka iz familije Zygophyllaceae. Rasprostranjena je u sušnim i suptropskim predelima južne Evrope (i na Balkanu), Azije i Severne Amerike.

Hemijski sastav ove biljke ogleda se u visokom sadržaju saponina – glukopiranozil galaktopirana, protodioscina, diosgenina, ruskogenina, hekogenina, jamogenina, epimilagenina, tigogenina, neotigogenina i gitogenina.

Tokom poslednje decenije, u ekstraktu ploda tribulusa je pronađeno još steroidnih saponina.

Bogata je polisaharidima kao i sterolima – sitosterol, kampesterol.

Zastupljene su i masne kiseline – stearinska, oleinska, palmitinska, linoleinska. Takođe ima tanina, vitamina C i kalijumovih soli, a pronađena su i dva alkaloida – harman i norharman. U lišću biljke takođe mogu da se nađu askorbinska kiselina, kalcijum, gvožđe, fosfor i proteini.

U tradicionalnoj medicini tribulus se oralno primenjuje za napetost stomaka, dijareju, kamen u bubregu, krvarenje iz nosa i vitiligo. Koristi se i kao afrodizijak, diuretik, generalno kao tonik i tonik uterusa. U kineskoj i indijskoj tradicionalnoj medicini Tribulus terrestris se smatra stimulansom muškog polnog nagona.

Osim muškaraca i žene mogu imati velike koristi od uzimanja tribulusa, kliničke studije su pokazale da žene koje uzimaju tribulus imaju manje hormonskih disbalansa u menopauzi. Sportiskinje mogu izgubiti masno tkivo i povećati masu i snagu. Jedino je poželjno da žene prekinu uzimanje tribulusa 5 dana pre menstruacije ili jedno određeno vreme pre planirane trudnoće.

Ostali efekti Tribulus terrestrisa su – sniženje nivoa holesterola, sniženje krvnog pritiska kod hipertenzivnih ispitanika, povećanje rigidnosti erekcije, kao i dužine trajanja i učestalosti seksualnih odnosa.

 

 

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close