SODA BIKARBONA, PRIRODNO BEZ ALUMINIJUMA, 400g

Soda bikarbona - svi smo je učili u školi. I svi smo je koristili u svakodnevnom životu, kao lek - kao pravi istinski lek (gorak zar ne?). Zatim uvek i svaki dan - kao hranu, te kao svakodnevno piće. A kao aditiv, nosi oznaku E500.
640,00 RSD

Opis proizvoda

Soda bikarbona nam je svima vrlo dobro poznata. Svi smo je učili u školi. Da li smo i šta od toga zaboravili?

Natrijum hidrogenkarbonat, soda-bikarbona ili natrijum bikarbonat (NaHCO3), bar to znamo iz školske hemije.

To je beli prah koji je slabo rastvorljiv u vodi. Rastvor natrijum bikarbonata reaguje slabo bazno zbog hidrolize. Koristi se u proizvodnji praška za pecivo, u kozmetici, i proizvodnji penušavih pića.

To je neorganska hemikalija koja se koristi i kao lek, i kao kozmetičko sredstvo, i kao sredstvo za čišcenje, i za humanu higijenu i negu, i kao adsorbens mirisa i drugo.

Takođe, soda bikarbona je jedan od prehrambenih aditiva koji je kodirala Evropska unija, i nalazi se na spisku dozvoljenih aditiva, identifikovana kao E500.

Rastvorena u vodi soda bikarbona stvara baznu sredinu. Reaguje sa kiselinama, stvara soli i oslobađa vodu i ugljen-dioksid.

Zbog te osobine, koristi se i u farmaceutskoj industriji kao antacid (protiv gorušice). Međutim, kao i kod unošenja bilo kog preparata ili leka, potreban je oprez.

Povišen unos sode bikarbone povećava pH vrednost krvi, stvara se kuhinjska so, a višak soli povećava zapreminu krvi i krvni pritisak, odnosno povećava rizik od hipertenzije i edema (otoka).

A opet sa suprotne strane, bez sode bikarbone, sniženi (tj kiseli) telesni pH nastaje usled čestog unošenja farmaceutskih sintetičkih lekova, ishrane bazirane na kiselim namirnicama, stresa, ispoljavanja i nagomilavanja negativnih emocija. To sve vodi ka propadanju ćelija, a na kraju do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su rak, kandidijaza, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza, gastritis, itd.

Život najbolje funkcioniše u umereno ne-kiseloj (alkalnoj) sredini dovoljno govori u prilog korisnosti sode bikarbone.

Unosom bikarbonatnih jona moguće je neutralisati nizak pH, odnosno regulisati pH balans unutar telesnih ćelija. Soda bikarbona deluje tako što širi krvne sudove i pospešuje lakše otpuštanje kiseonika u tkiva, povećavajući time pH vrednost.

Povišena pH vrednost urina sprečava njegovu kristalizaciju unutar mokraćnih kanala, a nadalje i čitav niz posledica usled povećane mokraćne kiseline: dijabetes, srčane bolesti, srčani udar, giht, bubrežni kamenac, itd.

Unošenje sode bikarbone i magnezijum hlorida istovremeno u kombinaciji, koristi se kao tretman kod srčanih, neuroloških oboljenja i težih oblika gripa. Integrisano delovanje ove dve supstance efikasno odstranjuje toksine i kiseline iz svih celija, tkiva i organa.

Naša ishrana, odnosno izbor namirnica koje unosimo, ima veoma važnu ulogu u održavanju telesnog pH balansa. Savremena, konvencionalna urbana ishrana se nažalost bazira na prerađenim namirnicama ili brzoj hrani, što dovodi do smanjenja telesne pH vrednosti.

Sirovo voće i povrće, biljni čajevi i druge neprerađene namirnice, podižu pH vrednost u telu.

Zbog osobine da drastično povećava pH krvi, soda bikarbona uništava kandidu, koja egzistira u veoma kiselom medijumu i hrani se šecerom.

Soda bikarbona firme *Orgona superfood*, to je soda bikarbona 100% plus derivat soli, te prirodno ne sadrži aluminijum.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close