SHILAJIT MUMIO PRAH, WE ARE ONE 100G

Shilajit Mumio prah poboljšava imuni odgovor našeg tela na razne uzročnike bolesti (virusi, bakterije, gljivice), stišava alergijske reakcije, ubrzava zarastanje i oporavak nakon povreda i preloma, smanjuje osećaj bola, doprinosi hormonskom balansu, ideal
3.580,00 RSD

Opis proizvoda

Altajski mumio je skupocena smola neobičnog mirisa. Egipćani su ovo sredstvo koristili za balzamiranje faraona. Tokom dugog vremena ljudi nisu znali od čega se tačno sastoji ovaj tajanstveni lek. Da li je njegovo poreklo biljno, životinjsko ili mineralno? Savremeni naučnici odgovaraju: i jedno i drugo i treće. Mumio je kombinacija organskih i neorganskih komponenata, koje su se u procesu fosilizacije „pretopile“ u jednu smolastu supstancu.

Sastav mumija i njegov izgled razlikuje se u zavisnosti od toga, gde je on pronađen: u planinama Centralne Azije se dobija smola zlatno-crvenkaste boje, na Tibetu i Himalajima – bela, a na Altaju i Uralu – crna.

Mumio se ne može naći ispod 1.500 metara nadmorske visine i uglavnom je sakriven na vrlo nepristupačnim mestima. Godišnja proizvodnja mumia u srednjoj Aziji je otprilike dve tone. Mumio koji možemo naći na tržištu je obično crne ili tamno-smedje boje, sa karakterističnim mirisom i gorkim „ukusom nafte”( nisu retke ni „fake” varijante, zato je opreznost neophodna).

Mumio je čvrste konzistencije do nekih 25-30 stepeni ako je čist, bez primesa, ali na višim temperaturama prelazi u tečniju konzistenciju – lepljivu smolu. Filtracijom sirovog mumia se dobija čist mumio, koji se dalje koristi u obliku tableta, kapsula, a može se i u razređenoj formi dodavati raznim „lekovitim” mastima, balsamima i sl.

Mumio poboljšava imuni odgovor našeg tela na razne uzročnike bolesti (virusi, bakterije, gljivice), stišava alergijske reakcije, ubrzava zarastanje i oporavak nakon povreda i preloma, smanjuje osećaj bola, doprinosi hormonskom balansu, idealan kod rekonvalescenata...pripisuju mu se i afrodizijačka svojstva...

Protiv dijabetesa

Pet grama mumia rastvoriti u pola litra prokuvane ohlađene vode. Konzumirati 100 mililitara napitka - tri puta dnevno. Preporučuje se uzimati rastvor uz mleko radi boljeg efekta.

 

Protiv reume i radikulitisa

Dva grama mumia pomešati sa dva grama meda. Melem utrljati na bolno mesto, staviti zavoj, držati celu noć. Ponavljati pet-šest dana.

 

Protiv čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu

Pomešati 25 grama mumia sa pola litra meda, pola litra maslinovog ulja i sokom od dva limuna. Konzumirati jednu kašiku smese pola sata pre obroka - dva puta dnevno. Terapija traje dva meseca.

 

Protiv gastritisa

Pet grama mumia rastvoriti u litar prokuvane ohlađene vode. Uzimati čašu napitka pola sata pre obroka tri puta dnevno. Terapija traje deset dana. Ponoviti terapiju tri-četiri puta sa trodnevnim pauzama.

 

Mumio je zabranjen pacijentima sa onkološkim oboljenjima. Lekari takođe ne preporučuju ovo sredstvo trudnicama, deci i starijim osobama. Važno je napomenuti da mumio ne sme da se uzima sa alkoholom.

Bio market izdvaja za vas

Proizvod je dodat u listu želja

close

Proizvod je dodat u korpu

close